Tour: Potrjen še Matej Mohorič

Tour: Potrjen še Matej Mohorič
22.08.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Iz ekipe Bahrain McLaren so sporočili imena kolesarjev, na katere bodo računali na dirki po Franciji. Med njimi tudi Matej Mohorič.

Bahrain McLaren bo očitno vse stavil na Mikela Lando, tako da v ekipi ne bo prostora za sprinterja Marka Cavendisha, ki je v karieri dosegel že 30 etapnih zmag na dirki po Franciji in je tako tudi drugi najuspešnejši kolesar na tej lestvici. Štiri več ima Eddy Merckx.

A Cavendish izkupička leto ne bo mogel izboljšati. Pri moštvu Bahrain McLaren želijo poseči po najvišjih mestih v skupnem seštevku. "Tour predstavlja najpomembnejši trenutek leta v kolesarstvu in ponosen sem na delo celotne ekipe v pripravah na Tour. Smo tam, kjer želimo biti in lahko sem optimističen," je dejal glavni menedžer Rod Ellingworth:

"Letošnja trasa je pisana na kožo Mikelu, ki je dobro pripravljen. Izbrali smo kolesarje, ki so najbolj primerni za podporo in so tudi v formi." Mikel Landa je Tour že končal na četrtem mestu. Le za las je v boju z Romainom Bardetom zgrešil stopničke, pa čeprav je bil takrat v vlogi pomočnika kasnejšemu zmagovalcu Chrisu Froomu.

"Dauphine in dirka po Burgosu sta bili zelo težki dirki in pravi pripravi za Tour de France. Tour bom začel v zelo dobri formi in zelo motiviran. Skupaj, kot ekipa lahko veliko dosežemo," je dejal Landa. Poleg Mikela Lande in Mateja Mohoriča so v ekipi še Wout Poels, pa Pello Bilbao, Damiano Caruso, Sonny Colbrelli, Marco Haller in Rafa Valls.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ