Tour: Skoraj 13 minut dih jemajočih spominov (VIDEO)

Tour: Skoraj 13 minut dih jemajočih spominov (VIDEO)
24.06.2017 AVTOR: D. Z.
Tour de France je pred vrati. Spektakel se začne 1. julija v Dusseldorfu. Pa se še spominjate, kaj vse se je dogajalo lani?

Dirka po Franciji 2017 je pred vrati. Obeta se spektakel, mnogi upamo, da bo dirka, vsaj kar se tiče boja za rumeno majico bolj zanimiva, bolj napeta kot v zadnjih letih.

Tudi lani je namreč povsem prevladoval Christopher Froome, ki je bil praktično nepremagljiv. Ne samo na vzponih. Tudi na spustih in celo v ravninskih etapah. Povsod se je odlično znašel. Na koncu je imel kar štiri minute in pet sekund prednosti pred Romainom Bardetom in še dodatnih 16 sekund več pred Nairom Quintano. Sledili so Adam Yates, Richie Porte, Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez, Louis Meintjes, Daniel Martin in Roman Kreuziger.

Kaj vse pa se je dogajalo na lanski dirki? Prvi sprint je na primer dobil Mark Cavendish, Peter Sagan je bil premočan v boju za zeleno majico, Rafal Majka pa v boju za pikčasto majico. Padci so bili močnejši od Alberta Contadorja … Se še spomnite drame in Froomovega tega v etapi do Chalet Reynarda (vzpona proti Mont Ventouxu, ki je bil skrajšan)? Pred začetkom Toura je prav, da obudimo spomin na lansko dogajanje. Tu je skoraj 13 minut dolg spot organizatorja tritedenske dirke. Med prej omenjeno dramo proti Mont Ventouxu pa boste lahko prepoznali tudi glas Tomaža Kovšce, saj so avtorju zbrali komentarje s številnih televizij.

 

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ