Tragično na Pariz-Roubaix: Smrt kolesarja Goolaertsa

Tragično na Pariz-Roubaix: Smrt kolesarja Goolaertsa
09.04.2018 AVTOR: D. Z.
Pariz-Roubaix. Sicer v senci izjemne vožnje Petra Sagana, a Michael Goolaerts je po padcu in zastoju srca umrl v bolnišnici.

Michael Goolaerts je bil med dirko Pariz-Roubaix udeležen v enega izmed padcev. Padel je 148 kilometrov pred ciljem 257 kilometrov dolge klasike.

Ob padcu pa je obležal na tleh, nepremično, saj je prišlo do zastoja srca. “Michael Goolaerts je bil udeležen v padcu in je odstopil. Prepeljali so ga v bolnišnico, zaenkrat ni novih novic, ” so kmalu zatem sporočili iz ekipe Veranda ’s Willems-Crelan. Goolaertsa so že na kraju nesreče pričeli oživljati in ga potem s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Lille.

“Goolaerts je doživel srčni zastoj. Najprej so zanj poskrbeli uradni zdravniki dirke, prepeljali pa so ga v Lille. Trenutno je v kritičnem stanju, ” so kasneje sporočili organizatorji dirke Pariz-Roubaix. Pozno ponoči pa je iz bolnišnice prišla žalostna vest. Goolaerts tega ni preživel. Številni kolesarji so družini izrazili sožalje. Takoj so se odzvali tudi šampioni, kot so Peter Sagan, Alejandro Valverde, Alberto Contador, moštvo Sky in drugi. Goolaerts je že četrto sezono zapored vozil za moštvo Veranda 's Willems-Crelan, letos je bil na dirki Dwars door Vlaanderen deveti, na Roubaix pa je prišel v vlogi pomočnika Van Aerta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ