Transalp St.Vigilio-Alleghe: Izgubljeni v Dolomitih

Transalp St.Vigilio-Alleghe: Izgubljeni v Dolomitih
16.07.2013 AVTOR: Blaž Mazi
Ob osmih zjutraj je pok pištole naznanil start 4.etape transalpa, ki je prinesla kar nekaj rezultatskih preobratov.
Pa ne samo zaradi dnevne forme. Etapa, ki je bila dolga 74 km in je postregla s 2614vm, je bila za vsaj 60 udeležencev še malenkost bolj začinjena, saj smo po prečenju 2400m visoke koče Averau zašli s trase in se spustili po razbitem spustu dva kilometra v napačno smer.

Sledilo je vzpenjanje po visokogorskih pašnikih, ki ob potiskanju koles ni bilo nič kaj prijetno. Bilo je pa še kako zamudno. Tudi za Bicikel.com prek Alp dvojico, ki je bila na žalost v koloni nesrečnikov, ki so se podali v napačno smer. 
 
Danes ni bil moj dan že na prvem vzponu, na drugem sem komaj preživela, pri motivaciji me je ohranjal  16 km "flow trail", na katerem naj bi uživali skoraj do ciljne črte. Potem pa sva z Matejem skupaj z vsaj 50 nesrečniki sledila prvemu v dolgi kači kolesarjev v napačno dolino.

Kako nizko smo se spustili vam pove podatek, da so bili kolesarji pikice na travnikih nad nami, kamor smo se zopet morali povzpeti. Pol ure je šlo po zlu in jutri bova poskušala malo več uživati in gledati naokoli ter malo manj trpeti.
 
Med  mešanimi pari, kjer sta bila spet najhitrejša Mountain Heroes Mixed sva tako zasedla 24.mesto in zaradi izgubljenega časa padla na skupno 18. mesto. 
 
Tudi najhitrejši so na istem mestu zašli s trase, vendar so to ugotovili malenkost hitreje in generalne uvrstitve se niso bistveno spremenile. Zmagovalca 4.etape sta tako postala Stoll in Looser (Bixs-Wheeler Ixs Pro Team), skupno vodilna Kaufmann in Kass (Team Centarion/Vaude) pa sta etapo končala šele na sedmem mestu, ampak uspela obdržati prednost pred Lakato in Mennenom (Topeak Ergon Racing Team). Med ženskimi dvojicami zopet najhitrejši Bigham in Loevset (Topeak Ergon Racing Team), med masterji Bresser in Bolts (Rocky Mountain/Centarion), prvouvrščena grande masterja pa sta bila Platzgummer in Perini (Naturns Scott-Torpado).
 
Jutri nas čaka 5. etapa, ki bo več kot očitno zelo razgibana, naslednja postaja transalp karavane je San Martino di Castrozza.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ