Transalp: Kraljevska etapa čez Passo di Lucia

Transalp: Kraljevska etapa čez Passo di Lucia
17.07.2013 AVTOR: Blaž Mazi
Današnja etapa je bila kraljevska zaradi kraljevskih razgledov s prelaza Passo di Lucia in panoramske doline Val Venegia - menda najlepše doline v Dolomitih.
Današnja etapa je bila kraljevska, a verjetno ne samo zaradi največje višinske razlike (3137 m), ki smo jo morali premagati v dobrih 73 km, ampak zaradi kraljevskih razgledov s prelaza Passo di Lucia in panoramske doline Val Venegia - menda najlepše doline v Dolomitih.

Začeli smo v kroskantri stilu, gor in dol, malo po gozdu, malo po makadamu, pa po asfaltu, pa singlcah... Po par sto metrih trekinga smo in travnati singlci smo prispeli do prve okrepčevalnice na koči Flora Alpina pod prelazom San Pellegrino. Asfaltnemu spustu je sledil iz dveh delov sestavljen vzpon na Passo Lucia, kjer se je prvič odprl prečudovit razgled na Dolomite.

Nato spust pa rahlo namočenih kamnih in travi in prihod v dolino Val Vanegia. Prekrasno! Cesta na zadnji vzpon je enakomerno speljana in brez večjih zapletov smo prispeli na planinsko kočo Baita Segantini od koder je sledil samo še spust v San Martino, najprej po makadamu, malo po asfaltu, pa zopet v gozd. Pred San Martinom še čez travnik in v sprint v cilj. Z današnjim 17. mestom sva se povzpela tudi na skupno 17. mesto. Škoda za včerajšnjo "neumnost"...

Današnja zmagovalca sta bila vodilna v skupnem seštevku Team Centurion / Vaude z neverjetnim časom 3:26 in tako povečala minimalno prednost pred zasledovalcema iz Topeak Ergon Racing ekipe na 3 minute. Najhitrejši dami sta bili zopet Sally in Borghild, tudi Topeak Ergon Racing. Bresser in Bölts sta ubranila vodstvo pri Masterjih, prav tako ekipa Naturns Scott-Torbado pri starejših Masterjih in Mountain Heroes Mixed pri mešanih parih.

Jutri imamo "samo" 2781 višincev v 104 km.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ