Tratnik za tuttobiciweb.it: Ciljam na skupni seštevek!

Tratnik za tuttobiciweb.it: Ciljam na skupni seštevek!
17.04.2012 AVTOR: D. Z.
Reprezentanca članov do 23 let je v teh dneh v Toskani, kjer je za njimi že prva etapa dirke po Toskani, ki šteje za Pokal narodov.
V prvi etapi se je najbolj izkazal Jan Tratnik, ki je zasedel tretje mesto. Do tega je prišel po dolgem pobegu, vendar so na spletni strani tuttobiciweb.it opozorili nanj. Zapisali so, da gre sicer za mladega kolesarja, ki pa že ima ogromno izkušenj. Zanje je dejal: "Ciljam na visoko uvrstitev v skupnem seštevku. Če hočem, da mi to uspe, moram pametno porabiti svoje moči. Ne že na začetku pretiravati. Zmaga? Nisem smel že takoj povsem uničiti svojh nog. Čaka nas še kar nekaj zahtevnih etap."

Tratnika je novinarka Laura Guerra še pohvalila, da se je naučil že zelo dobro govoriti italijansko, ta pa je dejal: "Lani so me to naučili Chicchi, Malacarne in Bandiera. Iz Severnih klasik sem kljub vetru in kockam prišel dobro pripavljen in na dirki po Flandriji sem čutil, da je noga zares prava." In Tratnik ni skrival dejstva, da se v Italiji očitno zelo dobro počuti, nenazadnje si je pred dvema sezonama prav tukaj prislužil največ pozornosti, zaradi česar je kasneje prestopil v takratni Quick Step:

"V Toskano sem prišel motiviran in že na včerajšnjem treningu v dežju sem se dobro počutil. Danes? Takoj sem napadel in kmalu se je izoblikovala skupina ubežnikov. Z reprezentančnim kolegom sva v zaključku narekovala hiter tempo, ker naju je bilo strah, da nas bo glavnina ujela." Vseeno pa je bil Tratnik na koncu poražen. Premagal ga je prav domačin Barbin. "Na koncu ni narekoval tempa. Sam sem dal vse od sebe. zdaj je boljše, da ostanem osredotočen na prihajajoče etape," je za tuttobiciweb.it še dejal Tratnik.

foto: sirotti
vir: tuttobiciweb.it
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ