Trije Slovenci začeli na Majorki, zmaga Pelucchiju

Trije Slovenci začeli na Majorki, zmaga Pelucchiju
29.01.2015 AVTOR: D. Z.
Prvo izmed serije enodnevnih dirk na Majorki je dobil Matteo Pelucchi. Krstno dirko v sezoni so odpeljali trije Slovenci. Koren, Mohorič in Bole.

Trofej Santanyi-Ses Salines-Campos. Tako so na Majorki poimenovali enodnevno dirko prve kategorije. Santanyi je gostil start, cilj pa je bil v Camposu. Dirka je bila dolga 175 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati tudi pet kategoriziranih vzponov. Kljub vsemu je bila dirka namenjena hitrim kolesarjem. A najprej omenimo Slovence. Za tri je bila to krstna dirka v sezoni 2015.

Matej Mohorič in Kristijan Koren sta zastopala Cannondale Garmin, Grega Bole pa poljski CCC Sprandi Polkowice. Med najboljšimi niso bili. Za zmago so se namreč udarili sprinterji. Glavno besedo pa so imeli Italijani. Matteo Pelucchi je dirko dobil in tako privozil moštvu IAM Cycling prvo zmago v sezoni. Drugi je bil Elia Viviani, po novem član Skya. Tretji pa je bil Španec Jose Rojas, predstavnik Movistarja. Kristijan Koren je z zaostankom šestih sekund zasedel 39. mesto. Grega Bole je bil 120., Matej Mohorič pa 122. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ