"Tu smo z enim samim ciljem, za Primoža"

"Tu smo z enim samim ciljem, za Primoža"
02.04.2018 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je že v prvi etapi dirke po Baskiji pokazal, da spade med favorite in tega se zavedajo tudi pri moštvu LottoNL Jumbo.

“Primož je danes dokazal, da je zelo močan, ” je v izjavi za javnost za uradno spletno stran moštva LottoNL Jumbo dejal športni direktor Grischa Niermann.

Potem pa je še poudaril: “Tu smo zgolj z enim ciljem. Da Primožu pomagamo v boju za visoko skupno uvrstitev. Danes je bila zelo razgibana etapa s petimi vzponi, a ekipa se je zelo izkazala in Primožu pomagala do zadnjega vzpona. ” Spomnimo. Roglič je v prvi etapi dirke po Baskiji zasedel drugo mesto.

Bil je tisti, ki je naredil največjo selekcijo na zadnjem vzponu. Sledil mu je lahko le Julian Alaphilippe, medtem ko je moral pod vrhom popustiti tudi Nairo Quintana. Na koncu je Rogliča v sprintu premagal zgolj Julian Alaphilippe. “Načrt je bil, da Primož začne v svojem ritmu in potem vidi, kdo bo še ostal na vrhu. Seveda bi ga radi videli zmagati, vendar pa se to danes ni zgodilo. Dobro smo startali in to nas navdaja s samozavestjo do konca tedna, ” je še dodal Niermann.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ