Tudi Ineos v bitki za Van Aerta?

Tudi Ineos v bitki za Van Aerta?
19.12.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Wout Van Aert ima z Jumbo Vismo še veljavno pogodbo tudi za sezono 2021. Potem pa? Bodo Nizozemci imeli dovolj denarja in pogajalskih sposobnosti, da bodo Belgijca obdržali?

Wou Van Aert se je letos izkazal kot izjemno vsestranski kolesar. Dobil je klasiko Milano-Sanremo, pa Strade Bianche. Po napetam sprintu je bil ob koncu sezone še drugi na dirki po Flandriji. Vmes pa je blestel na dirki po Franciji. Dobil je dve etapi, izkazal pa se je tudi kot izjemen pomočnik, tako da v ravninskih kot gorskih etapah. Bil pa je tudi dvakrat drugi na svetovnem prvenstvu.

Tako v vožnji na čas kot na cestni dirki. Vsekakor je potrdil, da je izjemno nadarjen, in da je naredil velik preskok s ciklokrosa. Nič čudnega, da se nekatere ekipe že ogrevajo za njegove usluge. Po pisanju Wielerflitsa naj bi se glavni mož Ineosa Dave Brailsford že leta 2018 zanimal za Van Aerta, med letošnjim Tourom pa naj bi spet stopil v stik z agentom belgijskega zvezdnika.

Očitno si Brailsford lahko privošči nove zvezdnike, saj naj bi proračun Ineosa v naslednji sezoni znašal kar neverjetnih 50 milijonov evrov. Ineos oziroma prej Sky do zdaj še ni slavil zmage na dirki po Flandriji ali dirki Pariz-Roubaix, kar bi ekipi lahko uspelo z Van Aertom. Ta je bil pred dnevi razglašen za najboljšega športnika leta v Belgiji. Zaenkrat se na govorice niso odzvali ne iz Jumbo Visme ne iz Ineosa.

Van Aertov agent Jef Van Bosch pa je zgolj dejal: "Trenutno ne komentiram še odprtih pogovorov." Morda gre zgolj za pritisk in višanje cene belgijskega kolesarja, a dejstvo je, da pri Ineosu sestavljajo izjemno močno ekipo, polno tudi mladih zvezdnikov, saj bo v naslednji sezoni zanje med drugimi vozil ciklokrosist Tom Pidcock. Iz Jumbo Visme bo prišel Laurens De Plus, prihaja pa tudi Adam Yates, medtem ko se vrača Richie Porte.

Ineos 2021: Andrey Amador, Leonardo Basso, Egan Bernal, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Laurens De Plus, Rohan Dennis, Owain Doull, Eddie Dunbar, Filippo Ganna, Tao Geoghegan Hart, Michal Golas, Ethan Hayter, Sebastian Henao, Michal Kwiatkowski, Daniel Felipe Martinez, Gianni Moscon, Jhonatan Narvaez, Thomas Pidcock, Richie Porte, Salvatore Puccio, Brandon Smith Rivera, Carlos Rodriguez, Luke Rowe, Pavel Sivakov, Ivan Ramiro Sosa, Ben Swift, Geraint Thomas, Dylan Van Baarle, Cameron Wurf in Adam Yates.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ