UAE in "nakupovanje" kolesarjev

UAE in "nakupovanje" kolesarjev
11.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

V zadnjih dneh prejemamo informacije predvsem o tem, s katerimi kolesarji so se okrepili pri moštvu UAE. Mladi, izkušeni. Sprinterji, hribolazci. Vsekakor bo ekipa še močnejša.

UAE Team Emirates. Ekipa je nastala iz Lampreja Meride. Italijanske World Tour ekipe, ki pa ni imela več dovolj velikega proračuna, da bi konkurirala najboljšim. Vodstvo je tako poiskalo nove vlagatelje, ki so zdaj seveda navdušeni predvsem nad dosežki Tadeja Pogačarja.

Dvakratni zmagovalec Toura je z uspehi očitno prepričal vlagatelje, da investirajo v ta šport. In ekipa si lahko pred sezono 2022 očitno privošči številne okrepitve. Poleg tega, da so s Tadejem Pogačarjem podaljšali pogodbo vse do leta 2027, so za prestop dogovorili s še enim mladeničem, komaj 23-letnim Joaom Almeido. Ta trenutno vodi na dirki po Poljski.

Lani se je zaenkrat še kolesar Deceuninck Quick Stepa izkazal z nošenjem rožnate majice, letos je bil predvsem v zadnjem tednu Gira odličen, a predtem zaradi Remca Evenepoela ni imel dovolj svobode in pomoči. S Portugalcem so sklenili dolgoročno pogodbo. Iz Jumba Vime so pritegnili Georgeja Bennetta. Za dodatno okrepitev na vzponih pa so poskrbeli še s Špancem Marcom Solerjem.

Ta prihaja iz Movistarja. Zdaj je že jasno, da bosta odšel Alexander Kristoff in Sven Erik Bystrom, a zato UAE ne bo nič slabši v sprintih. Prihaja namreč Pascal Ackermann. V dodatno pomoč bo tudi Alvaro Hodeg. Seveda je še zdaj vprašanje, če bo z ekipo pogodbo podaljšal Fernando Gaviria, ki je prav danes dobil tretjo etapo na dirki po Poljski.

In, če smo že pri prestopih, povezanih z UAE. Omenili smo že, da je ekipa podpisala pogodbo z izjemno nadarjenim mladeničem Juanom Ayusom. Prišel bo tudi Nemec Felix Gros, pa iz Jumba Visme še Finn Fischer Black. Odšel pa naj bi David De la Cruz. Španec naj bi odšel v Movistar. Vsekakor je pri UAE zelo pestro obdobje in vsekakor kljub uspehom še zdaleč ne mirujejo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ