UAE Tour: Primož Roglič začel z zmago

UAE Tour: Primož Roglič začel z zmago
24.02.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour

Ekipni kronometer na dirki UAE Tour. Primož Roglič je z ekipo Visma Jumbo dobil kronometer in prevzel vodstvo.

Dirka UAE Tour se je začela z ekipno vožnjo na čas. Al Hudayriat Island je gostil start in cilj 16 kilometrov dolge preizkušnje. Na startu dirke so številni zvezdniki tritedenskih etapnih dirk in sprintov. Pa tudi trije Slovenci Primož Roglič, Jan Tratnik in Luka Mezgec. Številni zvezdniki so tu tudi začeli tekmovalno sezono 2019. Med njimi so tudi Primož Roglič, Vincenzo Nibali in Tom Dumoulin.

V nadaljevanju lahko zato pričakujemo še ostre boje za končno zmago oziroma rdečo majico. Najprej pa so se med sabo udarili prek ekip. In najhitrejši so bili člani moštva Jumbo Visma. Primož Roglič je bil odličen, s kolegi so v povprečju drveli 57,086 km/h. Njihov čas 16 minut in 49 sekund. Dovolj za zmago. Za sedem sekund so ugnali Sunweb s Tomom Dumoulinom.

Bahrain Merida z Janom Tratnikom in svetovnim prvakom v vožnji na čas Rohanom Dennisom je na tretjem mestu zaostal za devet sekund. Luka Mezgec je z moštvom Mitchelton Scott zasedel 12. mesto. Roglič je prvi prečkal ciljno črto in je tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Sledi sprinterska etapa. Na dirki sta dve gorski preizkušnji s ciljnima vzponoma.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ