UAE: Želimo postati najboljša ekipa

UAE: Želimo postati najboljša ekipa
10.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Alen Milavec

Glavni menedžer ekipe UAE Team Emirates Joxean Fernadez Martinez: "V določenem časovnem okviru bomo poskušali postati najboljša ekipa na svetu."

"Aru bo naš kapetan, saj tudi najbolj izkušen. Pogačar se podaja v neznano, vendar pa je njegov cilj, da se čim več nauči."

Postati najboljša kolesarska ekipa na svetu. To je cilj tudi moštva UAE Team Emirates, za katerega vozita dva Slovenca: Tadej Pogačar in Jan Polanc. Športni direktor pa je Andrej Hauptman. Seveda je to želja slehernega kolesarskega moštva z licenco svetovne serije.

A glavni menedžer Joxean Fernandez Martinez se zaveda, da ima njegova ekipa predvsem dovolj finančnih sredstev. Lahko si privoščijo vrhunske kolesarje, obenem pa so v zadnjih dveh sezonah odlično kadrovali z mladimi kolesarji. Med drugimi so pripeljali Tadeja Pogačarja, ki je že v prvi sezoni zablestel. Matxin je dejal, da želi na vrh priti v:

"Enem, dveh ali treh letih." A obenem je priznal, da sta največja konkurenta trenutno Ineos in Jumbo Visma. "Konkurente, kot sta Ineos, ki je res velik in organiziran in Jumbo Vismo, ki dela velike korake naprej moramo spoštovati. Vemo, da bo težko, vendar pa si moraš postaviti velike cilje in jih potem poskusiti doseči," je dejal Marxin.

Poleg omenjenih Slovencev so v ekipi tudi Fernando Gaviria, Diego Ulissi, Fabio Aru, Alexander Kristoff, Juan Sebastian Molano, Valerio Conti, Brandon McNulty … "V naslednjih štirih mesecih želimo biti v ospredju. Na vsaki dirki, na kateri bomo nastopili želimo biti konkurenčni." A glavni cilj je Tour de France. Kapetan bo Fabio Aru, ki se želi po krznih letih vrniti med najboljše. Nikakor pa mu to ne uspeva.

Zato mnogi veliko pričakujejo tudi od Tadeja Pogačarja, ki bo na dirki po Franciji nastopil prvič. To bo zanj šele druga tritedenska dirka. A že prvo - lansko dirko po Španiji - je končal na izjemnem tretjem mestu, potem ko je dobil tri gorske etape. “Aru bo naš kapetan, saj tudi najbolj izkušen. Pogačar se podaja v neznano, vendar pa je njegov cilj, da se čim več nauči, in da vidi, kaj lahko doseže. Seveda bo brez pritiska.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ