UCI potrdil: Avgusta bodo preizkusili disk zavore

UCI potrdil: Avgusta bodo preizkusili disk zavore
14.04.2015 AVTOR: D. Z.
Dolgo se je samo govorilo, zdaj pa je uradno. Mednarodna kolesarska zveza bo avgusta na testirala uvedbo disk zavor v cestnem kolesarstvu.

O morebitni uvedbi disk zavor, pa tudi o tem, da naj bi UCI že letos testiral uporabo teh zavor na cestnih dirkah smo že pisali. Zddaj pa so pri Mednarodni kolesarki zvezi to tudi uradno potrdili. Avgusta in septembra bodo lahko ekipa same izbirale, na katerih dirkah bodo nastopale z disk zavorami. Še več dirk, na katerih bodo preizkušali take zavore, bodo izkoristili v sezoni 2016. Če bodo odzivi pozitivni, potem naj bi zeleno luč za uporabo UCI dal v sezoni 2017.

»Čeprav se disk zavore že več kot deset let uporablja na gorskih kolesih in že dve leti v ciklokrosu, moramo njihovo delovanje na cestnih kolesih skrbno preučiti s pomočjo tistih, ki bodo najbolj vpleteni v to. Torej s pomočjo kolesarjev, ekip in proizvajalcev. Politika Ucija je, da je z namenom, da naredi ta šport še bolj zanimiv, naklonjena inovacijam, « je dejal predsednik UCI Brian Cookson.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ