UCI si je premislila ... radijske postaje tudi na 'Sloveniji'

UCI si je premislila ... radijske postaje tudi na 'Sloveniji'
24.09.2015 AVTOR: D. Z.
Pri Mednarodni kolesarski zvezi so si očitno premislili. Pred leti so se odločili postopoma, da postopoma prepovejo uporabo radijskih postaj ... zdaj so si premislili.

Potem, ko so se radijske postaje uveljavile tudi v kategoriji do 23 let, med profesionalnimi kolesarji pa so jih zares vsi že uporabljali, so se pri Mednarodni kolesarski zvezi odločili, da bodo njihovo uporabo prepovedali. Kot glavni razlog so navedli, da bo dirkanje spet postalo bolj nepredvidljivo, in da kolesarjev ne bodo mogli voditi iz spremljevalnih avtomobilov. Zagovorniki radijski postaj so poudarjali, da lahko prek njih športni direktorji kolesarje opozarjajo na nepredvidljive nevarnosti.

Sprva so leta 2009 na Touru eno etapo odpeljali brez postaj, a kolesarji so odločno protestirali. Pri UCI so zato hoteli postaje umakniti postopoma. Na svetovnih prvenstvih jih niso smeli uporabljati, tudi na vseh preostalih dirkah, razen na dirkah World Toura so jih že ukinili. Cyclingweekly pa zdaj poroča, da se bodo v sezoni 2016 stvari spremenile. UCI bo spet dovolil uporabo radijskih postaj na dirkah prve in ekstra kategorije. To pomeni, da bodo kolesarji tudi na dirki po Sloveniji lahko uporabljali te postaje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ