UCI v Abu Dabiju podelila nagrade najboljšim

UCI v Abu Dabiju podelila nagrade najboljšim
18.10.2016 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan, Amalie Dideriksen, Megan Guarnier, Movistar ... UCI je podelila nagrade najbolj izstopajočim kolesarjem in kolesarkam v letošnji sezoni.

Peter Sagan prvo ime
Le nekaj ur potem, ko je agencija ASO predstavila traso naslednje dirke po Franciji, je Mednarodna kolesarska zveza izvedla svojo prireditev v Abu Dabiju. Govorimo o vsakoletni prireditvi v čast najboljšim kolesarjem na lestvici World Toura in svetovnim prvakom. Tako so bili zvezdniki razdeljeni. A v Abu Dhabiju je vsekakor največ pozornosti požel Peter Sagan.

Pojavil se je v nekoliko nenavadni obleki, obenem pa je prejel nagradi, tako za najboljšega v skupnem seštevku World Toura med posamezniki, kot tudi za novega in obenem starega svetovnega prvaka. V središču pozornosti sta bili tudi zmagovalka prvega ženskega točkovanja za World Tour Megan Guarnier in 20-letna svetovna prvakinja Amalie Dideriksen. Po nagrado je prišel tudi glavni mož Movistarja Eusebio Unzue.

Cookson zadovoljen s terminom?
Španska ekipa je bila spet najboljša v World Touru. Posebno nagrado za “Zmagovalni duh ” je prejel Elia Viviani. Razlog? Na olimpijskih igrah je v disciplini Omnium kljub padcu nadaljeval in celo osvojil zlato medaljo. Sicer pa so bili na prireditvi prisotni številni vrhunski kolesarji, ki bodo nenazadnje nastopili tudi na prihjajoči dirki po Abu Dabiju.

Po rdeči preprosti sta se sprehodila tudi Mark Cavendish, Greg Van Avermaet ... prisoten je bil tudi Fabian Cancellara, ki letos končuje športno pot.  “To je bila tako za moško kot žensko kolesarstvo posebna sezona. Ucijeva gala prireditev nam da priložnost, da počasimo te izjemne predstave. Termin ne bi mogel biti primernejši, saj je zgolj dva dni po koncu svetovnega prvenstva v Dohi in tik pred začetkom dirke po Abu Dabiju, ” je dejal predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ