Uradno iz Astane ... Jani Brajkovič prestrašen nad obsežnostjo poškodbe

Uradno iz Astane ... Jani Brajkovič prestrašen nad obsežnostjo poškodbe
04.07.2013 AVTOR: D. Z.
Iz Astane so že sporočili, kaj se je danes zgodilo z dvema kolesarjema. Torej z Janijem Brajkovičem in Fredrikom Kessiakofom.

Etapo končal v hudih bolečinah
»Slovenec Brajkovič je v zaključku četrtkove etape padel na otoku sredi ceste, « so zapisali v izjavi za javnost. V nadaljevanju so še opisali poškodbe. Kot smo že prej izvedeli iz zaupnega vira iz Astane, si je Brajkovič huje poškodoval levo koleno. Poškodvan ima tudi palec in odrgnjeno brado.

»Etapo je končal v hudih bolečinah. V mobilni 'bolnišnici' na cilju sta ga pregledala sta dva kirurga dirke po Franciji in tudi Astanin zdravnik. Na kolenu ima notranje in zunanje šive, « se še glasi izjava za javnost.

Etapo hotel končati
»Ko sem videl velikost in obsežnost luknje na kolenu, sem se zares prestrašil. Vedel sem, da je hudo, vendar sem hotel končati etapo, saj nikoli ne veš. Zdravniki so delali hitro in profesionalno in takoj so pokrpali obe rani. Rekli so še, da bom, ko anestetik popusti, čutil hude bolečine, « je dejal Jani Brajkovič.

»Fuglsang bo imel v gorah samo pet pomočnikov. Izgubili smo dva izjemna hribolazca. In to na ravninski etapi, v vetru. Kaj lahko narediš? Oskrbeti moramo naše poškodovane kolesarje, pomagati preostali ekipi, da si opomore in nadaljevati. Jutri in še v 13 naslednjih etapah. Ne bo lahko. V kolesarstvu ni nič lahko, « je dejal športni direktor Astane Dimitrij Sedoun.

»Domov grem, odpočil si bom in se vrnil. To počnem, « je v izjavi za javnost še zaključil Jani Brajkovič, ki letos zares nima sreče. A vseeno. Sezona je še dolga in priložnosti za dokazovanje bo vsekakor še imel. Želimo mu lahko le, da si čim prej opomore in se potem uspešno vrne v kolesarsko karavano!

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ