Urška Žigart bo zamenjala Italijo za Avstralijo

Urška Žigart bo zamenjala Italijo za Avstralijo
02.11.2020 AVTOR: DZ

Urška Žigart, državna prvakinja v vožnji na čas bo v naslednji sezoni kolesarila za žensko moštvo Mitchelton Scott.

Urška Žigart letos vozi za moštvo Ale BTC Ljubljana. Med drugim se je izkazala z zmago v vožnji na čas na državnem prvenstvu na Pokljuki. Naslednje leto pa bo članica avstralske moštva Mitchelton Scott.

"Po vseh teh letih je bila menjava kluba kar težka odločitev. BTC City Ljubljana je bila moj dom vse odkar sem začela kolesariti. Zelo sem jim hvaležna za to, da sem z njihovo pomočjo spoznala svet kolesarstva in dirkanja," je med drugim dejala Urška Žigart.

"Menim, da je zdaj pravi čas izstopim iz te cone udobja, da si razširim obzorja in se soočim z novimi izzivi v novi, tuji ekipi." Žigartova je še dodala, da je avstralsko ekipo vedno občudovala, predvsem zmagovalno miselnost in obenem sproščenost ekipe:

"Tam je veliko nadarjenih kolesark in osebja od katerega se lahko učim. Veselim se, da se jim pridružim." Žigartova bo prva slovenska kolesarka v avstralski ženski ekipi, medtem ko je v njeni moški različici že nekaj časa Luka Mezgec.

"Luka vedno govori samo dobre stvari o ekipi. Zadovoljen je tam, pravi, da je vzdušje odlično. Vse je dobro organizirano in vse deluje dobro," je še dejala Žigartova. "Veseli nas, da se nam bo Urška pridružila. Menimo, da bo lahko nudila veliko pomoči na vzponih," je med drugim dejal glavni menedžer Brent Copeland.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ