V deželi izjemnega hribolazca bodo (spet) v ospredju šprinterji

V deželi izjemnega hribolazca bodo (spet) v ospredju šprinterji
04.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: TdF

S četrto etapo se nadaljuje popotovanje dirke po Franciji po južni Španiji. Pireneji so vse bližje, a tokrat bo šlo vnovič za boj šprinterjev na avtomobilskem dirkališču v Nogaru.

Tudi četrta etapa bo brez dvoma minila v znamenju šprinterjev. S 181 kilometri od Daxa do Nogara in le dobrimi 1400 višinskimi metri bo ena lažjih na letošnji dirki, končala pa se bo na avtodromu Paula Armagnaca v Nogaru.

V Nogaru je živel in leta 1995 mnogo prezgodaj tudi umrl eden najboljših hribolazcev svoje ere Luis Ocana. Po koncu kariere je imel veliko težav, na koncu si je sam vzel življenje. V Nogaru, ki je znan predvsem po svojem avtodromu, še zdaj pogosto prirejajo avtomobilske dirke v čast znamenitemu španskemu kolesarju, tudi danes bo dirkališče Paula Armagnaca v znamenju kolesarjev.

Šprint za prave "težkokategornike"

Če so včeraj šprinterski vlaki še pred zadnjim kilometrom imeli veliko dela s krožišči in šikanami, bo danes šprint povsem drugačen. Zadnji trije kilometri potekajo na dirkališču, kjer se cesta skoraj ne vzpenja ali spušča in je več kot dovolj široka za vse kolesarje, tudi ovinki niso tako ostri, da bi kolesarjem delali težave. Spremljali bomo torej izredno hiter šprint, danes boste na kolesih lahko opazili ogromne prednje zobnike, odločala pa bo surova moč in dober leadout, saj bodo morali šprinterji do zadnjega ostati v zavetrju, če želijo zdržati do ciljne črte.

V takšnih razmerah sta vnovič prva favorita Jasper Philipsen in Fabio Jakobsen, zanimivo pa bo videti, če lahko kdo s poizkusom poznega pobega preseneti glavnino.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ