V Italiji nič novega - dvoboj van Aert - MVdP tokrat pripadel Nizozemcu

V Italiji nič novega - dvoboj van Aert - MVdP tokrat pripadel Nizozemcu
12.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Mathieu van der Poel je v težkem šprintu v tretji etapi dirke Tirreno - Adriatico izkoristil dejstvo, da je moral Wout van Aert v zaključku pokriti veliko luknjo in prepričljivo slavil. Pogačar brez težav končal v času zmagovalca.

Na dirki Tirreno - Adriatico Julian Alaphilippe, Wout van Aert in Mathieu van der Poel dokazujejo, da so ta trenutek na razgibanih terenih in v hitrih zaključkih razred zase. Omenjena trojica je doslej skupaj začela 8 etap na cestnih dirkah in na prav vseh osmih je slavil eden izmed njih.

V današnji etapi je kolesarje čakalo skoraj 3000 višinskih metrov, kar je bilo preveč za Caleba Ewana, ki se ni počutil najbolje in je že sredi etape sestopil s kolesa in končal z letošnjo dirko, čeprav je nosil ciklamno majico najboljšega po točkah.

Razplet etape je krojil veter, monotonijo pa je nekajkrat poizkusil na bočnem vetru razbiti kar van der Poel, ki je pospeševal 90 in nato še 80 kilometrov pred ciljem, a se glavnina ni razbila in Nizozemec je nato obupal.

Do zaključka presenečenj ni bilo več in sledil je težak šprint na dober kilometer dolgem ciljnem vzponu s 5-odstotnim povprečnim naklonom, kjer je bil najtežji prvi del vzpona. Tam so ritem navili kolesarji Deceuninck QuickStepa, ki danes niso delali za Alaphilippa, stavili so na Davideja Ballerinija.

Ko je Zdenek Štybar že v zadnjem kilometru pospešil, je Alaphilippe za njim zvito naredil luknjo in Wout van Aert je imel precej dela, da je Čeha uspel ujeti. V lovu je porabil preveč energije in van der Poel je v šprintu brez večjih težav prišel mimo njega in se po včerajšnjem razočaranju razveselil etapne zmage, prve na letošnji dirki.

»Včeraj sem bil jezen in razočaran nad sabo, da nisem zmagal, zato sem danes želel popraviti to napako in uspelo mi je zmagati, zato sem bil res vesel, da mi je uspelo. Wout je v šprintu naredil veliko dela, da je pokril napad Zdeneka Štybarja, meni pa se je dobro izšlo, da sem mu lahko le sledil, saj je bil šprint zelo težak,« je povzel tretjo etapo van der Poel.

Kako izenačena je trojica zvezdnikov kaže tudi to, da so v prvih treh etapah vsak slavili po enkrat. Zelo blizu jim je tudi Tadej Pogačar, ki je brez težav sledil njihovemu ritmu na zadnjem vzponu in etapo končal na 8. mestu, v skupnem seštevku pa je že na 5. mestu z 20 sekundami zaostanka za Woutom van Aertom, ki jih bo moral nadoknaditi v jutrišnji gorski etapi s 15 kilometrov dolgim ciljnim vzponom na Prati di Tivo.

Prva etapa v Istri Fortinu

Dirka Istarsko proljeće se je s prologom začela včeraj v Umagu, na le kilometer dolgi progi je bil najboljši Nizozemec Lars Boven iz razvojne ekipe Jumbo Visme. Danes se je dirkanje začelo zares s prvo etapo od Funtane do Poreča, na razgibani trasi se je najbolje znašel Filippo Fortin, ki je v šprintu ugnal Daniela Auerja in zmagovalca VN Poreča Filippa Fiorellija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ