V Katarju selektor, kmalu pa na Cape Epicu

V Katarju selektor, kmalu pa na Cape Epicu
16.12.2022 AVTOR: DZ, vir: Luis Enrique/Instagram

Luis Enrique. Na svetovnem prvenstvu v nogometu je opravljal vlogo selektorja španske reprezentance, zdaj pa že trenira za nastop na dirki Cape Epic.

Luis Enrique je vsekakor zelo uspešen v tem kar počne. Že kot nogometaš je bil član španske reprezentance, kasneje je bil nadvse uspešen trener, tudi pri Barceloni. Leta 2018 je prevzel vlogo selektorja španske reprezentace.

Vmes se je za nekaj časa umaknil, saj je zaradi kostnega raka 29. avgusta 2019 izgubil takrat devet let staro hčerko Xano. A vrnil se je v vlogi selektorja. Zdaj pa je njegova reprezentanca na SP v Katarju že izpadla in prej kot pričakovano odšla domov. Luis Enrique pa je vsestranski športnik. Po nogometni karieri je namreč živel tudi v Avstraliji, kjer se je učil deskanja.

Leta 2005 je odtekel maraton v New Yorku. Potem pa še v Amsterdamu, Frankfurtu in Firencah. Leta 2008 je premagal Marathon des Sables. Zdaj pa je že objavil, da se pripravlja na Cape Epic. Gre za najodmevnejšo etapno dirko za gorske kolesarje. Ta bo v Južni Afriki potekala od 19. do 26. marca. Kolesarji bodo morali v osmih dneh prevoziti 658 kilometrov in premagati skoraj 16 tisoč metrov nadmorske višine.


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ