V Kranju nova zmaga Italijanov, Koren najboljši Slovenec

V Kranju nova zmaga Italijanov, Koren najboljši Slovenec
26.07.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Luka Vovk

V Kranju je minuli konec tedna potekal že 53. Memorial Filipa Majcna, ki je vrhunec dosegel z nedeljsko VN Kranja, najstarejšo slovensko dirko. Zmagal je Riccardo Verza, Kristijan Koren 6.

Dirka za VN Kranja je najstarejša slovenska dirka, ki nosi licenco Mednarodne kolesarske zveze (UCI), letos je bila na sporedu že 53. izvedba. Na štartu je bilo 29 ekip in več kot 170 kolesarjev, kar je precej nad dolgoletnim povprečjem in kaže na veljavo kranjske dirke v tem delu Evrope.

Pričakovano je o zmagovalcu odločal zadnji vzpon na Jelenov klanec, a tokrat za zmago ni šprintala glavnina. Dirka je bila zelo kaotična, pobegi so se vrstili od štarta do cilja, na koncu pa se je v ospredju izoblikovala osmerica kolesarjev, ki si je do cilja po 157,3 kilometrih privozila skoraj štiri minute naskoka.

Zelo aktivni so bili kolesarji slovenske reprezentance, v njihovem dresu je vozil tudi Kristijan Koren, ki je bil na koncu s šestim mestom najbolje uvrščeni slovenski kolesar, mesto za njim je končal kapetan Adrie Mobil David Per. Zmagal je Riccardo Verza, kolesar priznane italijanske razvojne ekipe Zalf, drugi je bil Felix Engelhardt, tretji pa Moran Vermeulen.

»Pričakovali smo, da se bo dirkalo skok na skok, cel dan so se v ospredju menjale kombinacije kolesarjev. Vedel sem, da v šprintu ne bom dosegel nič in da moram napadati, ko se je odpeljala skupina več kot 20 kolesarjev, od nas pa je bil v njej le Matej Drinovec, sem vedel, da se moram preseliti do njih. Uspelo mi je in na koncu sem šprint na Jelenov klanec začel v ospredju, a so mi prileteli kolesarji mimo, vidi se, da mi manjka tekmovalna hitrost, od dirke po Sloveniji je minilo že kar nekaj časa. Zdaj pa si bom privoščil malo zasluženega počitka,« je za Val 202 povedal Koren, ki po odsluženi dopinški kazni še vedno nima ekipe, a iz dirke v dirko Primorec dokazuje, da ima pri 34 letih še vedno dovolj smodnika v nogah.

V soboto je v Kranju potekal tudi nočni kriterij, kjer je bil najmočnejši David Per.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ