V Novem mestu najboljši Srb v dresu Adrie Mobila

V Novem mestu najboljši Srb v dresu Adrie Mobila
27.08.2017 AVTOR: D. Z.
Dušan Rajović je dobil dirko Hrvaška-Slovenija. V sprintu je premagal kar tri Slovence Čotarja, Jermana in Korošca.

Novomeščani so ob pomoči Hrvatov organizirali že deseto dirko Hrvaška-Slovenija. Dirka je bila dolga 178 kilometrov, začela pa se je v Zagrebu.

Cilj je bil v središču Novega mesta. V hudi vročini je po dobrih polovici dirke napadla skupina dobrih 15 kolesarjev. Kasneje so še nekateri uspeli ujeti priključek in proti cilju je nadaljevala ubežna skupina, ki je štela 18 članov. V ospredju so bili zelo složni in tako je kmalu postalo jasno, da ubežnikov glavnina ne bo več ujela

 Na »Balkanskih krogih « do večjih razlik ni prišlo in 15-erica kolesarjev se je v sprintu čez Kandijski most do cilja na Glavnem trgu udarila za zmago. Dušan Rajović je bil najmočnejši. Dosegel je tretjo zmago letos. Srb v dresu Adrie Mobila je premagal člana kranjskega moštva Luko Čotarja in kolesarja Roga Ljubljane Žigo Jermana, tudi državnega prvaka med mlajšimi člani. Četrti je bil član avstrijskega moštva Amplatz BMC Rok Korošec.

V tej skupini so bili še na koncu deveti Tadej Pogačar, 11. Matej Drinovec, 12. Matic Grošelj, in 16. Andi Bajc. »Danes sem trpel ves dan. Tempo je bil izredno hiter, bilo je vroče in vzponi na trasi so mi delali velike težave. Klubski kolega Radoslav Rogina mi je ves čas stal ob strani, pomagal in »štukal, ko je bilo potrebno. Najtežje je bilo na zadnjem od štirih krogov, ko so kolesarji napadali ves čas. Res sem vesel za zmago, ki mi izredno veliko pomeni, « je v uradni izjavi za javnost dejal Rajović.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ