V Procyclingu tudi Primož Roglič

V Procyclingu tudi Primož Roglič
11.09.2017 AVTOR: D. Z.
Prihaja nova številka revije Procycling. Na naslovnici Philippe Gilbert, v sami reviji pa tudi zgodba o Primožu Rogliču.

Naslovnica v novi številki revije Procycling pripada Philippu Gilbertu, ki govori o tem, da je še vedno sposoben dobiti še marsikatero enodnevno klasiko.

Na naslovnici pa se znajde tudi ime Primož Roglič. Zgodba v reviji pa je naslovljena z “Optimus Primož ”. Avtor opiše celotno športno pot Primoža Rogliča. Od njegove kariere smučarskega skakala, njegovega padca v Planici in nekaj let kasneje njegove odločitve, da opusti skakanje, do prestopa v Adrio Mobil in potem v LottoNL Jumbo.

Avtor opiše tudi to, kako mu je Bogdan Fink pomagal, da pri iskanju moštva, kako so ga tam po dolgem pregovarjanju vendarle povabili na testiranja, in kako je ta testiranja opravil z odliko. Vsaj tako dobro, kot recimo prva zvezdnika Steven Kruijswijk in Gesink. V reviji pišejo tudi o tem, kako so se pri ekipi najprej pozanimali o Rogličevi preteklosti, o tem, če mu lahko zaupajo. “Uspe mu samo takrat, ko si povsem zaupa in verjame vase. Če nekaj načrtuješ, pa mu v očeh vidiš, da ni povsem prepričan v to, potem lahko kar pozabiš, ” je dejal športni direktor Merijn Zeeman.

O tem, kaj lahko od Rogliča pričakujemo v naslednjih sezonah pa je Zeeman poudaril, da bi lahko napadal tudi visoka mesta v skupnem seštevku tritedenskih dirk, vendar pa se mora še veliko naučiti: “Ob resnično napetih dnevih, ko se vozi na veter. Temu se mora še posvetiti. Da se to naučiš, potrebuješ tri do štiri leta. Morda se bo vrnil na Giro ali pa spet odpeljal Tour, vendar s takim ciljem kot letos. Najbolj pomembno je, da nanj ne pritiskamo preveč.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ