V šprintu večje skupine v Vareseju je Pogi spet ugnal vso konkurenco

V šprintu večje skupine v Vareseju je Pogi spet ugnal vso konkurenco
04.10.2022 AVTOR: N. Gr., foto: UAE Emirates

Na dirki Tre Valli Varesine je Tadej Pogačar potrdil vrhunsko formo pred zadnjo dirko sezone, ki bo zanj ta vikend v Lombardiji. V šprintu skupine 20 kolesarjev je Pogačar ugnal Higuito in Valverdeja.

Dirka Tre Valli Varesine je v zadnjih sezonah zelo slovensko obarvana, leta 2019 jo je dobil Primož Roglič, lani je bil Pogačar na njej tretji. Tokrat je skoraj 200 kilometrov dolga dirka serije Pro vključevala slabih 3500 višinskih metrov, dogajanje pa se je zares razplamtelo 20 kilometrov pred ciljem.

Takrat je na predzadnjem klancu veliko selekcijo naredil Diego Ulissi, ki je razredčil skupino za Pogačarja. Nato je nevtraliziral napad Thomasa Gloaga, kasneje pa še Enrica Masa, ki je bil spet vrhunsko razpoložen. V zadnjih 10 kilometrih je Mas poizkusil še enkrat, za njim še veteran Vincenzo Nibali, a se Ulissi ni dal, tokrat je res opravil vrhunsko svojo nalogo pomočnika.

Pogija tudi dolg šprint ni vrgel iz tira

Alejandro Valverde je vseskozi ostajal v zavetrju Pogačarja in pet kilometrov pred ciljem je bilo jasno, da nas čaka šprint skupine 20 kolesarjev. Ob vstopu v zadnji kilometer so bile vse oči uprte v Pogačarja, ki bi skoraj naredil napako.

Prezgodaj je začel s šprintom in zdelo se je, da bo Sergio Higuita prišel iz njegovega zavetrja. A je Pogačar očitno v vse boljši formi, zdržal je vse do ciljne črte z visoko hitrostjo, Higuita se je moral sprijazniti z drugim, Alejandro Valverde pa s tretjim mestom.

"Zelo vesel sem, da sem to dirko končal z zmago. Dirka je bila hitra, ekipa pa je naredila izvrstno delo, da je skupina v zaključku ostala skupaj, predvsem Diego Ulissi je bil izjemen. Zame je bil šprint v zaključku dirke najboljša možnost za zmago, tako da se je vse izšlo perfektno," je dirko ocenil šampion iz ekipe UAE Emirates.

Za Tadeja Pogačarja je bila to že 15. zmaga v sezoni, v soboto pa bo imel priložnost, da sezono sklene z zmago številka 16 in ubrani lansko zmago na klasiki padajočih listov ob jezeru Como.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ