V tretji etpi Finkšt ponovno najboljši Slovenec

V tretji etpi Finkšt ponovno najboljši Slovenec
13.05.2022 AVTOR: Uredništvo, Foto: Mario Stiehl - v ospredju Gal Glivar, za njim v dresih Adrie Mobil, Tilen Finkšt in Viktor Filutás

Tudi tretjo etapo kolesarske dirke po Madžarski je tako, kot je bilo za pričakovati, odločil ciljni sprint.

Skoraj neverjetno je, da je vrstni red na prvih treh mestih takšen kot dan prej. Etapo od Sárospataka do Nyíregyháze, dolgo 154 km, z enim gorskim ciljem tretje kategorije kmalu pa startu in dvema letečima ciljema, je dobil Nizozemec Fabio Jakobsen pred Francozom Rudyem Barbierom in Belgijcem Sasho Weemaesom. Vsi Slovenci na dirki so v cilj prišli v času zmagovalca, najboljši je bil Tilen Finkšt na 18. mestu, Gal Glivar je bil 62., Kristijan Koren 75., Kristjan Hočevar 78., David Per 97. (vsi Adria Mobil), Luka Mezgec (BikeExchange – Jayco) pa 112.

Madžar v dresu novomeškega kluba, Viktor Filutás, je na 116. mestu zaostal 23. sekund.

Rumeno majico vodilnega na dirki je z današnjo zmago prevzel zmagovalec zadnjih dveh etap Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team), drugi je še včeraj »rumeni«, Belgijec Jens Reynders (Sport Vlaanderen – Baloise), ki zaostaja 6 sekund, na tretjem mestu pa je z osmimi sekundami zaostanka Rudy Barbier (Israel – Premier Tech). Zmagovalec prve etape in tretji v skupnem seštevku, Nizozemec Kooij, danes zaradi posledic včerajšnjega padca ni nastopil.

Od naših je najvišje Finkšt, ki je napredoval za sedem mest in je zdaj na 23. mestu z zaostankom 20 sekund, toliko pa za vodilnim zaostajajo tudi 45. Glivar, 62. Koren in 72. Hočevar. Per na 107. mestu zaostaja 13:10 min, Filutás, ki je sicer tretji v točkovanju gorskih ciljev, pa na 125. mestu 17:09 min.

Jutri bo na sporedu 4. etapa od Sárospataka do Nyíregyháze, dolga 154 km, z enim gorskim ciljem tretje kategorije kmalu po startu in povsem ravninskim zaključkom, kar obeta ponovni obračun med najboljšimi sprinterji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ