Valverde presenečen nad tem, kar mu telo še dopušča

Valverde presenečen nad tem, kar mu telo še dopušča
30.01.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kmalu bo dopolnil 42 let. Alejandro Valverde. Letos končuje bogato kariero, a na začetku sezone je že slavil zmago.

Alejandro Valverde se letos poslavljal od profesionalnega kolesarstva. Dolga pot je že za njim. A želi se posloviti s čim večjim številom zmag. In prvo je dosegel na Majorki, kjer je že večkrat slavil zmago.

"Zame bo letos vsaka dirka nekaj posebnega. Resnično sem hvaležen organizatorjem za priznanje, ki so mi ga namenili zjutraj pred startom. Upam, da sem jim z zmago poplačal trud. To je najlepši način za slovo od te dirke. Zdaj se že veselim naslednje dirke v Valenciji," je Španec dejal po dirki Trofeo Polenca, ki jo je dobil, potem ko je v sprintu premagal 18 let mlajšega Brandona McNultyja in Aleksandra Vlasova.

Oba imata še veliko kolesarskih let pred sabo, a težko bo še kdo tako dolgo vztrajal v karavani kot vztraja Valverde: "Bolj kot leta, je zame ključno to, da že 20 let nastopam na najvišji ravni v profesionalni karavani. To je tako težko doseči. Tako s fizičnega kot psihičnega vidika. Resnično sem presenečen, da mi gre tako dobro. Ko sem bil mlajši, sem rekel, da me do 34 leta ne bo več v karavani. Aprila jih bom dopolnil 42 in še vedno dirkam. Še vedno zmagujem."

Prva zmaga v sezoni, skorajda zagotovo ne zadnja. Tudi letos bo poskušal poseči po najvišjih mestih na ardenskih klasikah. Potem bo nastopil na dirki po Italiji in dirki po Španiji. A najprej je želel zmago posvetiti dvema osebama: "To zmago bi rad posvetil dvema pomembnima osebama. Prvi je Egan Bernal. Upam, da si bo čim hitreje opomogel. Potem je tu Juan Carlos Unzue (brat menedžerja Movistarja Eusebia). Njegov bojeviti duh in optimizem sta v zadnjih mesecih neprecenljiva za celotno ekipo. Velik objem obema in upam, da se bomo lahko kmalu videli."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ