Van Aert v šprintu do prve majice vodilnega, Mezgec odličen peti

Van Aert v šprintu do prve majice vodilnega, Mezgec odličen peti
10.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

Z ravninsko prvo etapo se je začela dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, kjer je blestel Wout van Aert. Belgijski superzvezdnik je bil v šprintu izjemno močan, na koncu je odbil tudi napad Caleba Ewana.

Wout van Aert je v soboto v cilju povedal, da mu še nekaj odstotkov manjka do vrhunske tekmovalne forme, štiri dni kasneje pa se zdi, da je že ujel pravi tekmovalni ritem.

Prva etapa v Italiji je bila edina povsem ravninska in tako namenjena šprinterjem, ki sicer še niso ostali povsem brez možnosti do konca dirke, jim bo pa nekoliko težje priti do zaključka. Tokrat ekipe niso pustile ubežnikom nobene možnosti in pričakovano je o prvem zmagovalcu in nosilcu modre majice vodilnega na Tirrenu - Adriaticu odločal šprint.

Jumbo - Visma je na levi strani ceste pripravljala izhodišče za Wouta van Aerta, pripeljali so ga v ospredje, a je že okrog 700 metrov pred ciljem ostal brez pomočnikov. Ravno takrat ga je po levi strani prehitel vlak UAE Emirates, pripravljali so položaj za Fernanda Gavirio, van Aert pa si je izboril mesto na njegovem kolesu in prvi začel šprint.



Bil je zelo močan, a bi ga ob nekoliko drugačnem razpletu najbrž premagal Caleb Ewan, ki je tokrat prepozno začel s šprintom in čeprav je v zadnjih metrih pridobival proti Belgijcu, mu je na koncu zmanjkalo ceste in van Aert se je veselil zmage.

Izkazal se je tudi Luka Mezgec, ki je na dirko prišel kot prvi šprinter BikeExchanga, tokrat se je za svoje mesto v šprintu boril na levi strani ceste, kjer se mu je ponujalo nekaj prostora za naskok na uvrstitev med prve tri v etapi, a je bil tokrat nekoliko prekratek, vseeno pa je s petim mestom lahko zadovoljen.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ