Van Aert zaradi poškodbe kolena izpušča DP, Tour naj ne bi bil ogrožen

Van Aert zaradi poškodbe kolena izpušča DP, Tour naj ne bi bil ogrožen
23.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

Na zadnjem trening kampu pred dirko po Franciji v Tignesu si je Wout van Aert poškodoval koleno, zato bo izpustil državno prvenstvo ta konec tedna. To naj bi bil zgolj previdnostni ukrep pred Tourom.

Iz Jumbo Visme so sporočili, da se je med treningom v Tignesu van Aert s kolenom zaletel v krmilo, kar mu je nekaj dni povzročalo nekaj bolečin med pritiskanjem na pedala. Zato so se odločili, da bo izpustil državno prvenstvo na cesti in v vožnji na čas, na cesti bi branil naslov državnega prvaka. 

»Žal mi je, da bom izpustil obe dirki, v normalnih okoliščinah ne bi niti pomislil, da ne bi štartal na državnem prvenstvu. Vožnja na čas se enostavno ni skladala z urnikom, v vsakem primeru pa ne bi bilo smiselno tvegati in ogroziti nastopa na Touru,« je umik s štartne liste komentiral van Aert.

Remco že izkoristil odsotnost Wouta

Deloma se najbrž razlog skriva tudi v vse bolj razširjenem koronavirusu v karavani, saj vsak dan slišimo za kakšen nov primer. V ekipi Bore Hansgrohe je tako zbolel Max Schachmann, ki v nedeljo ne bo branil naslova nemškega prvaka, resno ogrožen pa je tudi njegov nastop na Touru.

Bosta pa v nedeljo v Belgiji dirkala Tiesij Benoot in Nathan van Hooydonck, ki sta oba v ekipi Jumbo Visme za Tour.

Prvo odsotnost van Aerta je danes v Belgiji že izkoristil Remco Evenepoel, ki je ugnal klubskega kolega Yvesa Lampaerta v boju za naslov belgijskega prvaka v kronometru. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ