Vendarle sklenila dogovor: Za nadaljevanje pravljice?

Vendarle sklenila dogovor: Za nadaljevanje pravljice?
03.12.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Mark je želel podaljšati pravljico, sam pa mu tega nisem želel vzeti." To je Patrick Lefevre dejal ob objavi, da je podaljšal pogodbo z Markom Cavendishem.

Naslednje leto se bo belgijska ekipa imenovala Quick Step Alpha Vinyl v ekipi pa bo še naprej tudi Mark Cavendish. Ko je bil že v izgubljenem položaju je pred lansko sezono prišel v Deceuninck Quick Step in po spletu naključij, pa tudi po zaslugi vse boljše forme, je nastopil na dirki po Franciji.

Tam je s pomočjo izjemnega sprinterskega vlaka pričel zmagovati in se je po številu zmag izenačil z Eddyjem Mercxkom. A pogodba je bila enoletna in tako so se pričela pogajanja za podaljšanje. Očitno niso bila tako lahka. Ko je na velodromu še padel, je Lefevre dejal, da bosta oba toliko počakala, da si Cavendish opomore. Zdaj pa so očitno prišli do dogovora.

“Dogovorjeno je. Z nami bo ostal še eno leto. Podpis sicer še manjka, a do tega bo kmalu prišlo,” je za Sporzo dejal Lefevre. To pomeni, da se bo Cavendish kmalu pridružil tudi ekipi na prvih pripravah. Te naj bi opravili v mestu Calpe v Španiji. Letos bi lahko na Touru z morebitno zmago na Elizejskih poljanah prej omenjenega Merckxa celo presegel, a mu ni uspelo. Očitno si je nekaj še prihranil …

“Želel sem, da bi Mark dobil še peto etapo v Parizu in rekel, nasvidenje. Ampak, starejši športniki se očitno težje poslovijo. Po predstavitvi trase naslednjega Toura sva se usedla in vprašal sem ga, če bi ob morebitni zmagi v Parizu še želel dirkati, pa je rekel, da bi.” Lefevre zares nima dlake na jeziku in s tem tudi velikokrat mnoge ujezi. Zdaj je povedal, da sta se s Cavendishem pogovarjali tudi o tem, kaj bi počel po karieri. Želi si namreč ostati vpet v ekipo:

“Mark meni, da je njegova javna podoba pomembna. Jaz pa moram skrbeti tudi za podobo ekipe. Ko sem ga vprašal, kaj želi početi, je dejal, da želi gledati in se učiti. Ampak, ali moram jaz nekoga plačevati, zato da se ta uči in gleda? Vsi poznajo, kako to gre. Ko pridejo v igro agenti in odvetniki, se stvari zapletejo. Dolgo časa je trajalo, a sem bil potrpežljiv, saj sem vedel, da bomo prišli do dogovora. A pride trenutek, ko vse to predaš drugim in počakaš, da sklenejo posel.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ