Vincenzo Nibali: Končno dovolj časa za proslavljanje

Vincenzo Nibali: Končno dovolj časa za proslavljanje
07.10.2017 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali je dobil dirko po Lombardiji. Napadel je na vzponu Civiglio in sam prišel do cilja. Za drugo zmago na tej dirki in 50. v profesionalni karieri.

Veliki junak dirke po Lombardiji. Vincenzo Nibali je bil prvi favorit za zmago na zadnji enodnevni klasiki v sezoni. In to vlogo je tudi upravičil.

“Letos sem že zmagoval, a nikoli mi ni uspelo v znak zmage na cilju dvigniti rok. To sem si res želel. Zato sem užival ob proslavljanju z navijači, ” je priznal Vincenzo Nibali. Italijan je po izjemnem napadu na Civiglio – govorimo o predzadnjem vzponu na dirki – nadaljeval v samostojni vožnji:

“Vzpon na Civiglio je najpomembnejši na dirki. Vedel sem, da moram tam napasti. Obenem sem vedel, da vsi pazijo name. Ko sem predtem skočil, mi je Quintana takoj sledil. Ko pa preostali niso odgovorili na Pinotov napad, sem vedel, da je to pravi trenutek. Spust sem odpeljal dovolj varno. ” A prav na spustu se je otresel Pinota, tako da je bil tudi tokrat Nibali nadvse hiter. Predvsem pa je po končani dirki po Španiji na enodnevnih dirkah v Italiji pokazal, da je še vedno odlično pripravljen:

“Vedel sem, da lahko danes nekaj naredim, saj sem se ves teden dobro počutil. Traso poznam in Lombardija mi je všeč. Zato sem bil samozavesten. Najtežje je bilo ohranjati to osredotočenost in formo po Vuelti. ” Nibali je že leta 2015, ko je to dirko dobil prvič, napadel na Civigliu, a je zdaj priznal, da je bilo takrat težje, da je tokrat lažje prišel do zmage. Že njegove 50. v profesionalni karieri.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ