Vincenzo Nibali: Na dirke nočem več odhajati jezen, ampak srečen

Vincenzo Nibali: Na dirke nočem več odhajati jezen, ampak srečen
08.12.2015 AVTOR: D. Z.
"Že dvakrat so mi ponudili podaljšanje pogodbe," je dejal Vincenzo Nibali, ki očitno želi zapustiti Astano.

"Ne gre za denar"
Vincenzo Nibali ima z Astano veljavno pogodbo še za leto 2016. Potem pa je njegova prihodnost še negotovo. Za Italijana, zmagovalca vseh treh tritedenskih dirk, pa tudi odličnega kolesarja na najtežjih enodnevnih klasikah, naj bi se zanimalo kar nekaj moštev. Med temi tudi Trek Factory Racing, ki je pridobil novega sponzorja – Italijanski Segafredo naj bi v kolesarstvo vstopil z namenom, da bo dres z njihovim napisom v prihodnosti nosil prav Nibali.

»Pri Astani so pokazali zanimanje, zdaj se moram odločiti. To bom naredil glede na to, kaj bo pogodba vsebovala. Ne gre za denar. Bolj gre za vprašanje, na katerih dirkah bom lahko nastopil, kakšen program bom imel in kdo mi bo stal ob strani. Na dirke nočem več odhajati jezen, ampak srečen. « Seveda je zanimanje za Nibalija potrdil tudi glavni menedžer moštva Trek Luca Guercilena. Po naslednji sezoni se poslavlja prvi zvezdnik te ekipe Fabian Cancellara.

"Težko ga bo pripeljati"
To pomeni, da bo Guercilena imel na razpolago tudi dovolj denarja za nov nakup. Nov sponzor Segafredo bo ekipi dal nov finančni zagon, Nibali pa bi imel ob sebi dva odlična pomočnika Baukeja Mollemo in Ryderja Hesjedala: »Nibalija vsi cenijo, zato ga ne bo tako lahko dobiti. Pred nami je celotna sezona 2016. Zato bo to nekaj, o čemer bomo govorili v naslednjem obdobju. Ne zdaj. Zdaj razmišljamo o sezoni 2016, v kateri bomo poskušali dosegati rezultate s kolesarji, ki jih trenutno imamo. Zagotovo pa bomo začeli razmišljati tudi o prihodnosti in o tem, da bi v sezonah 2017 in 2018 tudi imeli konkurenčno ekipo. «

Sicer pa je zaradi pravil Mednarodne kolesarske zveze jasno, da lahko Nibali podaljšanje pogodbe z Astano objavi kadarkoli. Drugače je, če namerava zamenjati ekipo. Do podpisa pogodbe in tako tudi uradne potrditve lahko pride šele po 1. avgustu. Sicer pa je Nibali že sporočil okviren program dirk v prvem delu sezone 2016. Sezono bo začel že januarja na dirki po San Luisu v Argentini. Sledil bo nastop na dirki po Omanu, Tirreno-Adriatico, Milano Sanremo, dirka po Trentinu in Liege-Bastogne-Liege. Potem naj i nastopil na dirki po Italiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ