Vingegaard opozarja: Nisem še v najboljši možni formi

Vingegaard opozarja: Nisem še v najboljši možni formi
11.06.2023 AVTOR: DZ; foto: Sirotti

Jonas Vingegaard v teh dneh blesti na dirki po Dofineji. Po drugi etapni zmagi in prepričljivem vodstvu pa pravi: "Ne verjamem, da sem že v najboljši možni formi."

"To je ena izmed najlepših dirk na svetu. V veliko čast bi mi bilo, če bi jo dobil. Ne verjamem, da sem že v najboljši možni formi.""Danes sem se dobro počutil in želel sem se boriti za zmago. Kolegi so skozi celoten dan dirkali zelo dobro in vesel sem, da lahko njihovo delo nagradim." To je Jonas Vingagaard povedal po sobotni zahtevni alpski etapi, ki jo je prepričljivo dobil.
Zdaj ima v skupnem seštevku tudi že več kot dve minuti prednosti pred najbližjim zasledovalcem: "Odločili smo se, da Benoot in Valter narekujeta oster ritem na začetku Croix de Ferja, saj je tam zelo strmo in dirka bi se tam lahko odločala. Vedel sem, da moram po opravljenem delu ostalih napasti. Uspelo nam je izpeljati načrt. Ko je bil trenutek pravi, sem napadel in šel sam."
Vse so dobro predvideli, a seveda je lažje, če imaš v ekipi z naskokom najmočnejšega kolesarja na dirki. Zdaj je pred končno zmago. Lani je bil drugi, potem ko je dirko dobil Primož Roglič. A ni skrivnost, da gre zanj v tem primeru zgolj za pripravljalno dirko: "To je ena izmed najlepših dirk na svetu. V veliko čast bi mi bilo, če bi jo dobil. Ne verjamem, da sem že v najboljši možni formi. Mislim, da moram še nekaj postoriti do odhoda na Tour."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ