Vsi trije Movistarjevi zvezdniki na Tour

Vsi trije Movistarjevi zvezdniki na Tour
14.12.2017 AVTOR: D. Z.
Prav zanimiva vest prihaja iz španske World Tour ekipe Movistar. Landa, Quintana in Valverde. Vsi bodo nastopili na Touru.

Če se večina najbogatejših, najmočnejših ekip odloča, da za določeno tritedensko dirko vse stavijo na enega izstopajočega posameznika in ekipo zgradijo okrog njega, to očitno ne velja za Movistar.

Glavni mož te ekipe je Eusebio Unzue, človek, ki je do uspehov na Touru pripeljal Delgada, Induraina, Pereira … Zdaj ima za sezono 2018 očitno prav poseben načrt. Sodeč po pisanju spletnega portala tuttobiciweb.it so se pri Movistarju odločili, da vse stavijo na Tour de France. V ekipi so namreč trije zvezdniki.

Alejandro Valverde, Nairo Quintana in nova pridobitev Mikel Landa. Potem, ko je prišel Landa, se je zdelo, da si bodo trije kolesarji nekako razdelili vse tri tritedenske preizkušnje. A po zadnjih informacijah bodo očitno združili moči. Seveda na najpomembnejši tritedenski preizkušnji – dirki po Franciji. Seveda bo imel vsak od treh kolesarjev prej in potem drugačen program.

Valverde bo veliko stavil na aprilske enodnevne klasike, potem pa še na svetovno prvenstvo. »To bo morda moja zadnja priložnost, « je dejal Španec. Landa pa: »Tour je zame zdaj prioriteta. « Quintana pa je že pred časom poudaril, da bo na Touru kapetan. Bo torej to delovalo, ali pa se bo taka taktika Eusebiu Unzueju maščevala? Zanimiva sprememba pred letom 2018. V naslednji sezoni bo vsaka ekipa lahko nastopala zgolj z osmimi kolesarji (do zdaj jih je bilo devet).

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Ključne besede: Movistar, Tour de France 2018, dirka po Franciji 2018, Dirka po Franciji, Nairo Quintana, Mikel Landa, Alejandro Valverde, Eusebio Unzue
Komentarji
maticek 14.12.2017 16:11

Men zgledajo ko eni smrkci... 

fullstrike 14.12.2017 17:45
@maticek:

Men zgledajo ko eni smrkci... 

Ampak res,sm še bele čelade jim dajo in rdečo liderju! Pol pa sm še Smrketa manjka!

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano