Wigginsovi podjetji »pridelali« več kot milijon dolga

Wigginsovi podjetji »pridelali« več kot milijon dolga
29.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Dve kolesarski podjetji, povezani z Bradleyjem Wigginsom, gresta v stečaj, skupno pa bodo upniki prikrajšani za več kot milijon funtov. Wigginsov odvetnik zagotavlja, da to ne bo vplivalo na osebno solventnost zvezdnika.

Bradley Wiggins se je v zadnjih letih kolesarske kariere odločil, da bo ustanovil svojo ekipo nižje ravni, ki bi predstavljala odskočno desko za angleške kolesarje v profesionalni peloton. Ekipa Wiggins je nekaj časa nastopala zelo uspešno in vzgojila kar nekaj dobrih kolesarjev, žal pa jim je šlo precej slabše po finančni plati.

Wiggins, olimpijski prvak v kronometru 2012 in zmagovalec Toura istega leta, je veliko lastnega denarja vložil v ekipo, saj ni našel sponzorja, ki bi pokril večji del operativnih stroškov ekipe, ki je zaprla svoja vrata leta 2019.

V minulem tednu so Wigginsovi predstavniki vložili postopek za stečaj podjetja Wiggins Rights Ltd., ki se je ukvarjalo s trženjem imena in znamke Bradleya Wigginsa, in podjetja New Cycling Ltd., ki je upravljalo ekipo Wiggins.

»Želimo poudariti, da Bradley ni bil vsakodnevno vpet v delovanje obeh podjetij, to je zaupal profesionalcem, ki pa žal niso najbolje opravili svojega dela. Oba bankrota ne bosta vplivala na solventnost in osebne finance g. Wigginsa,« je v izjavi za javnost zapisal njegov govorec.

Obe podjetji sta skupaj pridelali več kot milijon funtov dolga, največja upnica je banka HMRC, ki je tudi vložila zahtevek za bankrot podjetij. Za Wigginsom je turbolentno leto, ob neuspehih na poslovnem področju se je tudi ločil od žene, v zadnjem času pa deluje predvsem v vlogi komentatorja na Eurosportu, kjer je sovoditelj oddaje Breakaway.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ