Z izvrstnim kronometrom je Mohorič ubranil rumeno majico

Z izvrstnim kronometrom je Mohorič ubranil rumeno majico
03.08.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorioius

Matej Mohorič je dokazal, da je lahko zelo hiter tudi v vožnji na čas. V šesti etapi dirke po Poljski je zadržal le nekaj stotink sekunde naskoka pred Joaom Almeido in ubranil rumeno majico.

Že pred dirko je bilo jasno, da bo na Poljskem odločal 16,6 kilometra dolg kronometer v Katowicah, ki je bil večinoma raven. Matej Mohorič si je nabral 12 sekund naskoka pred Joaom Almeido, a je Portugalec na papirju precej boljši kronometrist od nekdanjega mladinskega svetovnega podprvaka v vožnji na čas. 

V zadnjih letih se Mohorič kronometru namreč ni posvečal, le malo jih je odpeljal na polno, tokrat pa je dal vse od sebe. Prvo merjenje vmesnega časa ni bilo vzpodbudno, Almeida je do takrat že izničil ves zaostanek in imel sekundo naskoka, nato pa je od 7. kilometra do cilja Mohorič postavil drugi najboljši čas, zaostal je le za zmagovalcem etape Mattiom Cattaneom in se po času povsem poravnal z Almeido.

V cilju so prireditelji potrebovali nekaj časa, da so določili uradne rezultate in po njih je bilo jasno, da je Mohorič za vsega nekaj stotink sekunde ubranil skupno vodstvo. Vrhunski uspeh kolesarja Bahrain Victoriousa!

A dirka še ni končana, jutri je na sporedu še zadnja, šprinterska etapa. V zaključku bodo bonifikacije najbrž pobrali šprinterji, kar gre Mohoriču na roko, bo pa moral biti zelo pozoren na bonifikacijskem šprintu 66. kilometrov po štartu. Tam bo Almeida zagotovo poizkusil s šprintom ali napadom, bi pa na ravnini Mohorič na papirju moral biti hitrejši od Portugalca.

Skupna zmaga je zelo blizu, ni pa še potrjena, penine bodo v avtobusu Bahraina lahko začeli odpirati jutri. Mohorič je danes sicer postavil 11. čas kronometra.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ