ZAE: Konec karantene za dve ekipi

ZAE: Konec karantene za dve ekipi
08.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Groupama-FDJ in Cofidis. Kolesarji in osebje dveh francoskih ekip lahko zapustil ZAE. Zanje je karantene konec. Tam pa vseeno ostaja Tadej Pogačar z UAE Team Emirates in Gazprom-Rusvelo.

Sicer v zadnjih dneh govorimo predvsem o odpovedih italijanskih dirk, tudi klasike Milano-Sanremo, a vseeno so nekateri kolesarji še vedno “ujeti” v ZAE. Seveda govorimo še o posledicah preplaha s koronavirusom na dirki UAE Tour. Potem, ko je peto etapo dobil Tadej Pogačar so organizatorji dva dni pred koncem dirko prekinili, saj so sumili, da gre v karavani za okužbo s koronavirusom.

Celotno karavano te dirke, od kolesarjev in osebja v ekipah do organizatorjev in novinarjev so zaprli v karanteno. Nekateri so po nekaj dneh karantene lahko odšli. Tam pa so ostali kolesarji moštev Groupama FDJ, Cofidis, Gazprom Rusvelo in UAE Team Emirates. Torej, tudi Tadej Pogačar, medtem ko je Luka Mezgec vendarle lahko nekoliko prej zapustil ZAE. Zdaj pa prihaja razveseljujoča vest za dve francoski ekipi.

Kolesarji in osebje moštev Groupama FDJ in Cofidis lahko odpotujejo domov. Njihove karantene je konec, pa čeprav je bilo sprva napovedano, da nobena izmed štirih ekip hotela ne bo zapustila vsaj do 14. marca. Kolesarji v karanteni so medtem prejeli tudi kolesa in trenažerje in prav kolesarji Groupame FDJ so želeli danes prirediti tekmovanje prek Zwifta, a bodo raje odpotovali domov. Še naprej pa v karanteni ostaja Tadej Pogačar z UAE Team Emirates in ruski Gazprom-Rusvelo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ