Žak Eržen pokazal majico ter zlato in bronasto medaljo

Žak Eržen pokazal majico ter zlato in bronasto medaljo
01.09.2022 AVTOR: DZ

16-letni Žak Eržen se je vrnil iz Izraela, kjer je nadvse uspešno nastopil na svetovnem prvenstvu na velodromu. Domov je prinesel bronasto in zlato medaljo.

Žak Eržen se je po prihodu iz Izraela predstavil tudi medijem na velodromu v Novem mestu. Po uspešnem nastopu na evropskem prvenstvu - v Anadii je osvojil bronasto medaljo - se je odločil nastopiti tudi na svetovnem.

In ta odločitev je bila vsekakor prava. Eržen je na velodromu v Izraelu osvojil najprej bronasto medaljo, potem pa še zlato. Tretji je bil v dirki na končni cilj, v dirki na izpadanje pa je bil najboljši. S tem je oblekel tudi znamenito mavrično majico. Postal je tudi prvi Slovenec, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka na velodromu, medtem ko sta predtem v mlajših kategorijah do prestižne majice prišla še Matej Mohorič (dvakratni svetovni prvak) in Jani Brajkovič (svetovni prvak v vožnji na čas).

"Še vedno nisem povsem dojel, kaj mi je uspelo. Obe medalji mi ogromno pomenita," je dejal Eržen, ki šele prvo leto nastopa med starejšimi mladinci in bo v tej kategoriji tudi v naslednji sezoni. Zdaj pa bo vse moči usmeril v pripravo na svetovno prvenstvo v Wollongongu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ