Zaradi proslavljanja ob tisoč švicarskih frankov

Zaradi proslavljanja ob tisoč švicarskih frankov
13.08.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka BinckBank Tour se bliža koncu. Vodi Tom Dumoulin. A veliko pozornosti je pritegnilo proslavljanje Larsa Booma ... Nizozemca so finančno kaznovali.

Prestižna etapna dirka World Toura BinckBank Tour se bliža koncu. Za kolesarji je zahtevna šesta etapa.

V dežju in vetru se je na kratkih in strmih vzponih najbolje znašel Tim Wellens, ki je po dobrih petih urah dirkanja in po prevoženih 197 kilometrih od Riemsta do Houffaliza premagal Toma Dumoulina. Sledili so Stuyven, Van Avermaet in Benoot, ki so zaostali za 17 sekund. Jan Polanc je bil 23. V skupnem seštevku je vodstvo dan pred koncem prevzel Dumoulin, ki ima štiri sekunde prednosti pred Wellensom in 46 pred Van Avermaetom.

V tej etapi je majico vodilnega nosil Lars Boom, ki je dobil včerajšnjo peto etapo. Zasluženo, po napadu v zaključju, ko ga zasledovalci niso več uspeli ujeti. Na koncu pa se je kolesar moštva LottoNL Jumbo v Sittard Geleenu veselil na prav poseben način. Neprimeren, kot lahko vidite tudi na fotografiji. Sledilo je ugibanje, komu je bila ta gesta namenjena. Dejstvo je, da Boom zmage ni okusil že od avgusta 2015 in je dolgo čakal na to, a nizozemski časopis De Telegraaf je zapisal, da je bila ta gesta namenjena vodilnim v klubu, ki ga niso uvrstili v ekipo za bližajočo se dirko po Španiji.

Boomu naj bi v četrtek zvečer sporočili, da praktično nima več možnosti za nastop na Vuelti. Njegova zadnja tritedenska dirka tako ostaja Tour de France 2015. Po cilju Boom na vprašanje, komu je bilo vse skupaj namenjeno ni odgovoril. “Zmaga resnično prinese veliko veselja. Spomladanske klasike se niso izšle po pričakovanjih. Potem sem bil zelo blizu naslovu državnega prvaka. Trdo sem delal, da sem dosegel to raven pripravljenosti in zdaj mi je uspelo. Vedno želim zmagati. Zato je lepo, da sem na tak način prekinil težko obdobje. Končno sem lahko ekipi priboril zmago in to je pomembno, ” je dejal Boom. Proslavljanje pa ni bilo poceni. Zaradi poteze so ga kaznovali s tisočimi švicarskimi franki.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ