Želodčni zajedavci razlog za Dumoulinove težave

Želodčni zajedavci razlog za Dumoulinove težave
19.02.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Pri Jumbo Vismi so vendarle odkrili razlog za ponavljajoče se zdravstvene težave Toma Dumoulina. Težave ima z želodčnimi zajedavci, ki jih že zdravijo, zato pričakuje, da bo kmalu spet dirkal.

Tom Dumoulin še čaka na debi v novi opravi.

Tom Dumoulin je nazadnje dirkal na kriteriju Dauphine, potem je izpustil drugi del sezone zaradi poškodbe in operacije kolena, po prestopu k Jumbo Vismi pa bi moral že v Valencii prvič nastopiti v rumeno-črni opravi nove ekipe.

A se je vnovič zataknilo, Dumoulin je zbolel in najprej izpustil nekaj priprav, tudi pripravljalni kamp na višini, ki bi moral zamenjati dirko po Valencii. Naslednja dirka na programu Dumoulina bi moral biti Tirreno – Adriatico, a je Nizozemec zaradi ponavljajočih se želodčnih težav spet premaknil začetek sezone.

Včeraj se je vendarle oglasil na Instagramu s precej boljšimi novicami: »Kot veste, sem imel v preteklem obdobju precej zdravstvenih težav. Minuli teden so mi odkrili parazite v želodcu in takrat sem začel z zdravljenjem. Že zdaj se počutim precej bolje, dobro sem treniral čez vikend in veselim se, da bom začel sezono. Kmalu vam bom razkril, kje me boste lahko spremljali!«

As you all know, I had not been feeling well recently. Last week, we found parasites in my gut and since then I started...

Objavil/a Tom Dumoulin dne Ponedeljek, 17. februar 2020

Dumoulin in Jumbo Visma nista razkrila, za kakšne vrste zajedavcev gre. V preteklosti se je s podobnimi težavami spopadalo že kar nekaj kolesarjev, denimo tudi zmagovalca Toura Laurent Fignon in Chris Froome, ki je prav po rešenih težavah z zajedavci začel prevladovati v kolesarskem svetu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ