Ženski Tour na Otoku odpovedan zaradi pomanjkanja denarja

Ženski Tour na Otoku odpovedan zaradi pomanjkanja denarja
06.04.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Women's Tour

Dirka Women's Tour, ki ima v Veliki Britaniji velik ugled in je del ženske svetovne serije, bo letos odpovedana. Razlog? Pomanjkanje finančnih sredstev in glavnega sponzorja.

Women's Tour je ženska dirka po Veliki Britaniji in ni del dirke po Franciji, ženska rumena pentlja bo potekala, kot je bilo načrtovano. Women's Tour pa bi moral letos obeležiti svojo deveto izvedbo, a je prirediteljem zmanjkalo denarja.

Na začetku letošnjega leta so zato odprli kampanjo, v kateri so navijači lahko prispevali denarna sredstva, z njo pa so želeli spodbuditi katerega od velikih sponzorjev, da bi »posodil« svoje ime dirki in prispeval denar, potreben za izvedbo.

Potrebovali so 100.000 evrov, navijači so jih prispevali slabih 20.000, a glavnega sponzorja ni bilo in zdaj so se prireditelji odločili, da potegnejo ročno zavoro. Letošnje izvedbe dirke ne bo, navijači so sredstva dobili nazaj, bodo pa že zdaj začeli priprave za jubilejno 10. obletnico prve dirke prihodnje leto, ki se bo začela v Walesu in bo potekala po celem Otoku. 

Odpoved v ženskem koledarju etapnih dirk svetovne serije pušča veliko vrzel, ni pa to prva tovrstna žrtev v Veliki Britaniji. Letos so že odpovedali tudi serijo enodnevnih dirk Tour series, od začetka pandemije dalje pa ni več dirke po Yorkshiru. Nedvomno slabi obeti za otoško kolesarstvo. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ