Zgodovinski prestop Kocjana v Euskaltel?

Zgodovinski prestop Kocjana v Euskaltel?
22.08.2012 AVTOR: D. Z.
Spletna stran velochrono.fr poroča, da naj bi Jure Kocjan podpisal pogodbo z baskovsko ekipo Euskaltel. S tem bi Kocjan pisal novo poglavje te ekipe.
Moštvo Euskaltel je znano po tem, da ima v svojih vrstah samo kolesarje, ki so rojeni v Baskiji, oziroma so tako ali drugače povezani s to pokrajino. Tudi nekdanji olimpijski prvak Samuel Sanchez, ki sicer ni Bask, je že kot otrok vozil za moštva v tej pokrajini. Poleg tega je tej ekipi zvest že vse od leta 2000, ko je prestopil v profesionalno karavano.

Jure Kocjan pa nima nobene prave povezave z Baskijo in zato tudi velochorono.fr piše, da gre za zgodovinski prestop. Sicer pa Jure Kocjan trenutno nastopa za ameriško moštvo Team Type 1, kjer pa se obetajo velike spremembe. Sponzorji naj bi namreč zahtevali, da bodo v prihodnosti za to moštvo nastopali samo kolesarji, ki bolehajo za diabetesom.

Velochorono.fr še piše, da pri Euskaltelu krvavo potrebujejo sprinterja, kot je Kocjan, poleg tega bi jim Slovenec prinesel še kako pomembne točke, ki jim bodo prišle prav v boju za Pro Tour licenco. Kocjan naj bi tako bil zgolj eden izmed mogoče še nekaterih za Baske tujih kolesrjev, ki se bodo pridružili tej ekipi.

Vodstvo Euskaltela je namreč napovedalo, da bo ekipa prej ali slej postala precej bolj odprta za kolesarje, ki niso povezani z Baskijo. Velochorono.fr še piše, da se obeta prihod še enega kolesarja, ki živi v Kocjanovi bližini. Ni pa jasno, če gre za Slovenca.

foto: sirotti
vir: velochrono.fr 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ