Zgodovinski prestop Kocjana v Euskaltel?

Zgodovinski prestop Kocjana v Euskaltel?
22.08.2012 AVTOR: D. Z.
Spletna stran velochrono.fr poroča, da naj bi Jure Kocjan podpisal pogodbo z baskovsko ekipo Euskaltel. S tem bi Kocjan pisal novo poglavje te ekipe.
Moštvo Euskaltel je znano po tem, da ima v svojih vrstah samo kolesarje, ki so rojeni v Baskiji, oziroma so tako ali drugače povezani s to pokrajino. Tudi nekdanji olimpijski prvak Samuel Sanchez, ki sicer ni Bask, je že kot otrok vozil za moštva v tej pokrajini. Poleg tega je tej ekipi zvest že vse od leta 2000, ko je prestopil v profesionalno karavano.

Jure Kocjan pa nima nobene prave povezave z Baskijo in zato tudi velochorono.fr piše, da gre za zgodovinski prestop. Sicer pa Jure Kocjan trenutno nastopa za ameriško moštvo Team Type 1, kjer pa se obetajo velike spremembe. Sponzorji naj bi namreč zahtevali, da bodo v prihodnosti za to moštvo nastopali samo kolesarji, ki bolehajo za diabetesom.

Velochorono.fr še piše, da pri Euskaltelu krvavo potrebujejo sprinterja, kot je Kocjan, poleg tega bi jim Slovenec prinesel še kako pomembne točke, ki jim bodo prišle prav v boju za Pro Tour licenco. Kocjan naj bi tako bil zgolj eden izmed mogoče še nekaterih za Baske tujih kolesrjev, ki se bodo pridružili tej ekipi.

Vodstvo Euskaltela je namreč napovedalo, da bo ekipa prej ali slej postala precej bolj odprta za kolesarje, ki niso povezani z Baskijo. Velochorono.fr še piše, da se obeta prihod še enega kolesarja, ki živi v Kocjanovi bližini. Ni pa jasno, če gre za Slovenca.

foto: sirotti
vir: velochrono.fr 
Značke: Cestno
Komentarji
Den 22.08.2012 20:26
TO SMO ČAKALI! BRAVO!
CENTO 22.08.2012 20:56

Bravo, to smo vedeli!!!Novi Pro Tourovec, čestitke.....
 

kocko 22.08.2012 21:33
@CENTO:

Bravo, to smo vedeli!!!Novi Pro Tourovec, čestitke.....
 

zdej če si ti vedu to še ne pomen da smo vsi vedel

nogav1ca 22.08.2012 21:38

Upam, da do tega (in podobnih) prestopa ne pride in da bo se vedno samo za Baske.

kocko 22.08.2012 21:57

je že uradno, bo pa mogu pazt na kolk in ostalo ker so dost po tleh tele oranžade. upam da bo saj 1x na let med njimi dobu šanso da bo zase sprintov
 

ANQUETIL 23.08.2012 07:18

Čestitke!

msi_lab 23.08.2012 10:56

V bistvu niti ni tako naključje, da se je baskovska ekipa odločila ravno za Slovenca. Kot vemo imajo Baski močno težnjo po odcepitvi od Španije. Zato gojijo precej močne simpatije do Slovenije, ki se je odcepila-osamosvojila od Jugoslavije.

Ko je Polona Batagelj prestopila v ravno tako baskovsko ekipo Bizkaia-Durango, so v klubu to dejstvo še posebej izpostavili.

Zgolj kot zanimivost :) 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ