Žiga Jerman odhaja v Francijo

Žiga Jerman odhaja v Francijo
12.11.2018 AVTOR: DZ

Žiga Jerman, trenutno član moštva Ljubljana Gusto Xaurum odhaja v Francijo, v ekipo Groupama-FDJ, oziroma podmladek te World Tour ekipe.

Žiga Jerman v naslednjem letu ne bo več član moštva Ljubljan gusto Xaurum, pa čeprav bi še lahko vztrajal, saj bo še dve leti vozil v kategoriji do 23 let. A našel je zagotovo zelo zanimivo ponudbo, ki mu ob idealnem razpletu lahko celo omogoča prestop med elito, v ekipo World Toura. Govorimo o novoustanovljeni kontinentalni ekipi Groupama FDJ, ki bo nekakšen podmladek World Tour ekipe, v katero vozita tudi Arnaud Demare in Thibaut Pinot.

“Zelo sem zadovoljen, da bom v naslednji sezoni lahko dirkal za kontinentalno moštvo Groupama FDJ. Velika zahvala tudi celotnemu moštv Ljubljana Gusto Xaurum in KD Rog za vse v zadnjih letih. Se vidimo prihodnje leto,” se je odzval Žiga Jerman. Prvič so ga Francozi kontaktirali že aprila, potem ko je dobil dirko Gent-Wevelgem za mlajše člane. Takrat so Francozi očitno že sestavljali ogrodje nove ekipe. Zdaj je znana. Zbrali so 12 mladih kolesarjev, od tega je vsega pet Francozov. Kolesarji so: Žiga Jerman, Clement Davy, Kevin Geniets, Simon Guglielmi, Kevin Inkelaar, Morgan Kneisky, Karl Patrick Lauk, Samuele Manfredi, Theo Nonnez, Cristian Scaroni in Jake Stewart.

Pri moštvu Groupama FDJ so tako stopili korak naprej in nekako upoštevajo želje Mednarodne kolesarske zveze. Ta je med prelaganimi reformami obljubila pomoč World Tour ekipam, ki skrbijo tudi za podmladek in bi mladim omogočale potem kolesarjem prehod med elito. Glavni menedžer podmladka francoske ekipe bo Jens Blatter, ki je do zdaj deloval v podmladku moštva BMC. Ekipa, za katero bo vozil Jerman bo sedež imela v Besanconu. Dirkali naj bi predvsem v Franciji, nekaj dirk pa bodo odpeljali tudi izven Evrope. Jermanu naj bi dovolili redno nastopanje za reprezentanco mlajših članov, ki bo seveda dirkala na dirkah za Pokal narodov. Slovenci so letos ta pokal spet osvojili. Predvsem po zaslugi Tadeja Pogačarja, Žige Jermana in Izidorja Penka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ