Žiga Jerman pred EP: Lahko sem ponosen

Žiga Jerman pred EP: Lahko sem ponosen
11.09.2021 AVTOR: DZ

Članska reprezentanca bo na cestni dirki računala na pet kolesarjev. Kapetana bosta Pogačar in Mohorič. Pomočniki pa Per, Novak in Jerman. Tu so nekatere izjave Jermana za Val 202.

Jerman o odnosu s prijateljem Tadejem Pogačarjem
Odkar sva šla iz Ljubljane Gusto je to prva dirka, da sva spet skupaj pri članih. Ti dve leti sta kar hitro minili. Nazadnje, ko sva dirkala, še ni bil taka zvezda, kot je zdaj. V teh dveh letih se je pri njemu res veliko spremenilo. Potem so tu tudi ostali zelo uspešni kolesarji, ki nizajo take uspehe, da si lahko samo ponosen, da si lahko del take ekipe.

Jerman o treningih s Pogačarjem
Pogovor ne teče zgolj o kolesarstvu. Ni vse samo kolesarstvo, pa vati in ostalo Tadej je tak, da tudi ko je na kolesu, zna uživati. Ne vidi samo kolesa, zna se zabavati in uživati in to pokaže tudi na dirki.

Jerman o jutrišnji članski dirki
Dal bom pač 110 odstotkov, saj imamo tu dva taka šampiona. Lahko smo sploh veseli, da smo v taki ekipi. Sigurno bomo poskusili narediti tako dirko, kot si jo bosta onadva zamislila. Je pa res. Tu nas je samo pet in dva sta taka, ki lahko zmagata. Preostali trije bomo poskusili narediti, kar bosta rekla. Je pa res, da so tudi druge države številčnejše. Poskusili bomo izkoristiti njihovo pomoč in bomo potem poskusili pokazati naše skrite adute.

Jerman o tem, da je ponosen, da lahko dirka ob takih šampionih
Od sebe sem marsikdaj več pričakoval, naneslo je tako, da nisem tako napredoval, kot sem si želel. To pa ne pomeni, da je zdaj že konec sveta. Delali bomo še naprej, če bo uspelo bo, če ne pa ne. Je pa zadovoljstvo, da sem lahko v taki ekipi, pa čeprav smo bili nekaj let nazaj na isti ravni. Zame se to nič ne spremeni. Sem lahko samo ponosen. Veliko ljudi si želi biti član take ekipe, pa tega v življenju nikoli ne doživijo.

Jerman o zaključnem krogu na EP
Videli smo traso do starta do kroga. Ostalo nam je Tadej opisal. Kar se kroga tiče, časa za počitek ne bo, saj bo tam zagotovo letelo in bo šlo ena po ena. Seveda si bomo poskusili kaj spočiti na spustih. Ampak, to lahko narediš samo, če si v ospredju. Če si zadaj, se naredi elastika in nimaš kaj početi. S takimi šampioni moraš biti na čelu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ