Zimzeleni Valverde podaljšal pogodbo

Zimzeleni Valverde podaljšal pogodbo
27.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Movistar in Alejandro Valverde sta sklenila dogovor. Podpisala sta dveletno pogodbo. Potem pa bo bo še vsaj naslednja tri leta opravljal vlogo ambasadorja ekipe.

Alejandro Valverde je vsekakor eden izmed najbolj vsestranskih kolesarjev moderne dobe. Dolga leta je zvest moštvu Movistar oziroma predhodnikom tega moštva. Letos nastopa v mavrični majici svetovnega prvaka, a mu v prvem delu sezone prav nič ni šlo po načrtih. Zato si je po padcu pred klasiko Liege-Bastogne-Liege vzel daljši tekmovalni premor.

Odpovedal je nastop na dirki po Italiji, vrnil pa se je šele na dirki La Route d'Occitanie. Dirko je dobil, zdaj pa bo del zvezdniške ekipe na dirki po Franciji. Ob njem bosta pomembni vlogi imela tudi Nairo Quintana in Mikel Landa. Valverde je aprila dopolnil 39 let, je pa že dejal, da želi nastopiti tudi na olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu. Zdaj sta obe vpleteni strani sporočili, da sta dosegli dogovor in podaljšali pogodbo še za naslednji dve leti.

"Zadovoljen sem s tem. Vsi vedo, da je Movistar zame kot dom. Vedno sem čutil, da me tukaj spoštujejo, zato sem zadovoljen, da bom tu še naslednji dve leti,« je dejal Alejandro Valverde, ki je tesno povezane z glavnim menedžerjem ekipe Eusebiom Unzuejem: "To mi daje potrebno mirnost in zaupanje, ki ga potrebujem pri treningu. Boril se bom za nove zmage in obenem pomagal kolegom pri doseganju pomembnih uspehov."

Valverde je prvo profesionalno pogodbo podpisal daljnega leta 2002. Dobil je 125 dirk. Kar štirikrat je bil najboljši na dirki Liege-Bastogne-Liege. Petkrat je dobil Valonsko puščico. Na odru za zmagovalce je končal vse tri tritedenske dirke, leta 2009 pa je dobil dirko po Španiji. "Prinesel nam je veliko uspehov. Veliko nas je tudi naučil, tudi takrat, ko ni zmagal. Upamo, da bo še naprej užival v dirkanju tudi v naslednjih dveh letih, tako kot je to počel skozi celotno kariero," je dejal Unzue. Po letu 2021 pa naj bi Valverde – če se bo odločil končati športno pot – prevzel vlogo ambasadorja. Za vsaj dodatna tri leta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ