Znameniti Arenberg ogroža trava

Znameniti Arenberg ogroža trava
21.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Poznate tlakovani odsek Arenberg. Govodimo o arenberškem gozdu, tradicionalnem odseku, ki očitno postaja vse bolj nevaren, na znameniti klasiki Pariz-Roubaix. 

Klasika Pariz-Roubaix je vsekakor nekaj posebnega, saj je znamenita po tlakovanih odsekih, na katerih vsako leto gledamo izjemne boje kolesarjev. Eden izmed najbolj poznanih odsekov je vsekakor gozd Arenberg, ki je po težavnosti označen s petimi zvezdicami – gre za najvišjo oceno. Tu se ponavadi naredi tista prva resnejša selekcija. Francoski časopis La Voix du Nord pa zdaj piše, da organizatorjem veliko skrbi na tem odseku povzroča trava, ki raste med samimi tlakovci. Tako naj bi iskali rešitve, saj želijo narediti ta odsek nekoliko varnejši, še posebej ob morebitnem dežju v času dirke.

Zadnjič je na tej dirki deževalo leta 2002. V Gozdu ne smejo uporabljati kemičnih sredstev, tako da iščejo drugačne rešitve. “Če ne bomo ničesar spremenili, potem bo ob morebitnem dežju prišlo do šteilnih padcev je za časopis La Voix du Nord dejal Francois Soulcier. Gre za predsednika prostovoljnega društva Les Amis de Paris Roubaix, ki redno skrbi in vzdržuje tlakovane odseke. Tudi v arenberškem gozdu preživijo veliko časa. Ta odsek je dol 2,4 km, prvič pa so ga v traso drike uvrstili leta 1968. “Trava med tlakovci je vse bolj nevarna. Ker ne moremo uporabljati kemikalij, moramo najti drugačne rešitve,” pa je dodal Daniel Accou, še eden izmed predstavnikov prej omenjenega prostovoljnega društva.

Pomagali si bodo z visokotlačnimi čistilci, vrzeli med tlakovci pa želijo zapolniti z malto. Z deli naj bi začeli že v začetku decembra. Največ časa bodo morali preživeti na prvem delu odseka – prvih osemsto metrov je najnevarnejših, saj je glavnina na odsek pridrvi tudi več kot 60 km/h. Pa bo to po zapolnitvi vrzeli med tlakovci sploh še tisti pravi, znameniti Arenberg, ki se ga mnogi bojijo? “To ne pomeni, da bo odsek lažji. Značilnosti, ki najbolj znameniti odsek dirke krasijo ne poskušamo spremeniti,” je opozoril prej omenjeni Soulcier.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ