Znana je trasa 30. izvedbe LeEtap by Tour de France za amaterske kolesarje

Znana je trasa 30. izvedbe LeEtap by Tour de France za amaterske kolesarje
15.10.2021 AVTOR: Uredništvo

30. izvedba L'Etap by Tour de France bo 10. julija 2022. Prijave se odprejo 18. julija, 15.000 prostih mest se precej hitro zapolni.




109. izvedba Dirke po Franciji je predstavljena in ponovno se nam obeta spektakel, ki se bo z zaključkom moških v Parizu, zgodovinsko nadaljeval z žensko različico rumene pentlje.

L'Etap by Tour de France bo 10. julija 2022

Ob predstavitvi trase za profesionalne kolesarke in kolesarke smo bili tokrat bolj pozorni, na kateri dan se bo odvijala maratonska preizkušnja za amaterske kolesarje, ki bodo ravno tako deležni te v rumeno barvo obarvane kolesarske evforije.

Ko se bo na Dirki po Franciji odvijala 9. etapa, bodo amaterski kolesarji preizkušali svojo pripravljenost na trasi 12. etape od Briancona do zaključka na znamenitem Alp d'Huez, ki bo za profesionalne kolesarje na sporedu 14. 7. 2022.

Na 170 kilometrih bo pred kolesarji 4700 višinskih metrov z znamenitimi vzponi, kot sta Galibier in Crox de Fer z zaključkom na Alp d'Huez, ki bo to preizkušnjo za amaterje gostil že četrtič. Trasa je polna zgodovinskih spominov, saj večji del poteka po trasi etape iz Toura leta 1986, ko je Bernard Hinault osvojil zadnjo etapo kariere na Dirki po Franciji.

Za L'Etap by Tour de France se prijave odprejo 18. oktobra!






Posebnost L'Etap by Tour de France je tudi, da imajo na njej možnost nastopiti vsi zmagovalci prireditev L'Etap iz drugih držav in ki se bo v letu 2022 prvič odvila tudi v Sloveniji. Tako bo zmagovalcem in zmagovalkam med nagradami podeljena tudi startnina za nastop na L'Etap by Tour de France leta 2023.

Še vedno imate možnost, da ste deležni najnižje možne startnine za slovensko izvedbo L'Etap Slovenia by Tour de France z oddajo predprijave.

Oddaja predprijeve za prijavo na prireditev z najcenejšo startnino


L'Etap Slovenia by Tour de France - Kranj, prvi konec tedna v septembru

Sobota, 3. septembra 2022, bo Kranj ponudil kolesarsko dogajanje za vse generacije, tekmovanje s poganjalčki, družinsko kolesarjenje, tudi trasa za vse številčnejša električna kolesa.

Nedelja, 4. septembra, bodo imeli udeleženci na voljo dve preizkušnji:

  • približno 70 km z dobrimi tisoč višinskim metri,
  • približno 120 km z nekaj več kot dva tisoč višinskimi metri,
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ