Znani Contadorjevi in Froomovi pomočniki, izjemna Orica Scott

Znani Contadorjevi in Froomovi pomočniki, izjemna Orica Scott
14.08.2017 AVTOR: D. Z.
Le še nekaj dni nas loči od začetka dirke po Španiji. Ekipe pa zdaj že razkrivajo imena kolesarjev, na katere bodo računale.

Trek Segafredo, Bora Hansgrohe, Astana, BMC, Bahrain Merida, Sky, Katjuša Alpecin, Sunweb, LottoNL Jumbo, Movistar, Orica Scott, Lotto Soudal, UAE Team Emirates, Caja Rural, Cofidis.

To so ekipe, ki so že objavile imena devetih kolesarjev, ki jih bodo zastopali na dirki po Španiji. Alberto Contador bo nosil številko ena, ob njemu bodo Theuns, Pantano, Hernandez, degenkolb, Bernard, De Kort, Irizar in Stetina. Pri Bori Hansgrohe bo glavno vlogo imel Rafal Majka, pri Astani veliko pričakujejo od Fabia Aruja in tudi od mladega Miguela Angela Lopeza.

BMC veliko pričakuje od Rohana Dennisa in Tejayja Van Garderna. Tu je Bahrain Merida, o kateri smo že pisali. Vincenzo Nibali bo računal tudi na pomoč Domna Novaka. Zmagovalec dirke po Franciji Chris Froome pravi, da ima z Vuelto še neporavnane račune. Vrača se na Vuelto, računal pa bo na pomoč naslednjih osmih kolesarjev: Nieve, Moscon, Knees, Lopez, Poels, Puccio, Rosa in Stannard.

Pri Katjuši Alpecinu bodo vse stavili na Ilnurja Zakarina, zastopal pa jih bo tudi zmagovalec dirke po Sloveniji Rein Taaramae. LottoNL Jumbo je v ekipo uvrstil Stevena Kruijswijka in Georgeja Bennetta. Jan Polanc in Matej Mohorič bosta v ekipi UAE Team Emirates. In tu je še Orica Scott. Neverjetno močno ekipo bodo poslali na start, saj bodo nastopili vsi trije kolesarji, ki so se specializirali za teže etapne preizkušnje. Govorimo o bratih Adamu in Simonu Yatesu ter o Johanu Estebanu Chavesu, za katerim je ponesrečena sezona.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ