Zvezdniška Baskija s slovenskimi aduti

Zvezdniška Baskija s slovenskimi aduti
02.04.2018 AVTOR: D. Z.
Mojstri za enodnevne klasike so v Belgiji, mnogi mojstri za etapne dirke in za ardenske klasike pa bodo nastopili na dirki po Baskiji. Na startu Polanc, Roglič in Špilakom.

ETAPE NA DIRKI PO BASKIJI
1. etapa, 2. april: Zarautz - Zarautz, 162,1 km
2. etapa, 3. april: Zarautz - Bermeo, 152,7 km
3. etapa, 4. april: Bermeo - Valdegovia, 184,8 km
4. etapa, 5. april: Lodosa (kronometer), 19,4 km
5. etapa, 6 .april: Gasteiz - Eibar, 164,7 km
6. etapa, 7. april: Eibar - Arrate, 122,2 km

Dirka po Baskiji se bo začela v ponedeljek, 2. aprila. Na tej dirki mnogi kolesarji preizkušajo formo pred ardenskimi klasikami.

Mnogi kolesarji pa tudi napadajo končno zmago na dirki po Baskiji, saj gre za priznano šestnevno preizkušnjo, ki spada med dirke World Toura. Predvsem pa je dirka zelo zahtevna, saj prave ravninske etape praktično ni. Lani je kar dve etapi dobil Primož Roglič, ki je dirko končal na petem mestu. Letos se Roglič vrača. ... A ne bo edini Slovenec na dirki. Tam bosta tudi Jan Polanc in Simon Špilak.

Zvezdniških imen pa kljub odpovedi lanskega zmagovalca Alejandra Valverdeja veliko: Mikel Landa, Nairo Quintana, Romain Bardet, Vincenzo Nibali, Gorka in Ion Izagirre, Richie Porte, Adam Yates, Julian Alaphilippe, Rigoberto Uran, Ilnur Zakarin, Michael Matthews, Bauke Mollema, Rui Costa, Diego Ulissi ... Kot smo že vajeni, na dirki po Baskiji lahkih etap ne bo. Že prvi dve bosta nadvse razgibani. Tretja bo morda še najlažja, potem pa bo sledil ravninski kronometer, dolg slabih 20 kilometrov.

Petkova etapa do Eibarja bo imela tri kategoriziranega vzpone. Vrh najtežjega, tistega prve kategorije bo po 140 kilometrih. Sledil bo spust in potem vzpenjanje proti cilju, ki bo po 165 kilometrih dirkanja. In potem je tu še zadnaj etapa, šesta etapa. Najkrajša izmed vseh. Dogla bo 122 kilometrov. A tudi edina, ki se bo končala s ciljnim vzponom. Po petih kategoriziranih klancih se bodo kolesarji podali še na 571 metrov visoko Usartzo. Vzpon je dolg 3,1 km, povprečni naklon pa znaša 12,7 %. Dirka bo dolga 806 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ