Zwift bo gostil SP v e-kolesarstvu 2022, tokrat bo gostitelj New York

Zwift bo gostil SP v e-kolesarstvu 2022, tokrat bo gostitelj New York
22.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

Zwift je v obdobju, ko večina evropskih kolesarjev počasi briše prah s trenažerjev in se vrača k kolesarjenju v dnevni sobi, pripravil nekaj novosti in zanimivih informacij. Februarja bodo gostili uradno SP, še dodatno so razširili mapo Makuri Islands.

Čeprav je iz leta v leto več virtualnih svetov, ki ponujajo možnost interaktivnega kolesarjenja na trenažerju, je Zwift še vedno z naskokom najbolj priljubljeno okolje za e-kolesarstvo. Na novinarski konferenci so razkrili nekaj novosti, s katerimi vstopajo v zimsko sezono 2021/2022.

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je objavila, da bo drugo svetovno prvenstvo v e-kolesarstvu potekalo na Zwiftu 26. februarja prihodnje leto. Letos je prvenstvo premierno potekalo v svetu Watopia in poželo dobre odzive, zato so se seveda pri UCI-ju odločili, da prvenstvo organizirajo znova.

Skoraj 1000 višinskih metrov v boju za mavrično majico

Tokrat bo potekalo v mapi New York, ki je futuristično zastavljena in poteka v okolici Central Parka, le da kolesarji vozijo po steklenih cestah, ki so dvignjene nad Manhattan in ponujajo osupljive razglede na veliko jabolko.

Tudi sama proga je pravšnja za svetovno prvenstvo, tako ženske kot moški bodo prevozili dva polna kroga v dolžini 22,5 kilometra in končali na vzponu New York KOM, dolgem 1,6 kilometra s 6-odstotnim povprečnim naklonom, najhujša strmina pa se povzpne na kar 17 odstotkov.

Skupaj tako tekmovalce čaka 54,9 kilometrov dirkanja in 944 višinskih metrov, zelo razgibana proga torej. Tako v moški kot v ženski konkurenci bo enako število tekmovalcev in tekmovalk, tudi nagradni sklad bo za obe kategoriji enak. Ob koncu novembra bodo na vseh petih celinah potekale kvalifikacijske dirke za svetovno prvenstvo, prvih pet na vsaki dirki bo dobilo povabilo na svetovno prvenstvo, kjer bodo dirkali v reprezentančnih dresih. Preostale udeležence bodo določili na podlagi povabil, ki jih bo nacionalnim zvezam razdelil UCI, ključ za določanje kvot za posamezno reprezentanco pa še ni znan, bo pa zagotovo vsaj kakšno mesto dobila tudi Slovenija.

Neokyo je nova razširitev Makuri Islandov

Pri Zwiftu so razkrili še nekaj novosti za novo sezono. Do pomladi naslednje leto bodo postopoma pri vseh uporabnikih uvedli novi izgled domačega zaslona, kjer bo skupinske vožnje lažje najti, bolj pa se bo prilagajal navadam uporabnika in mu svetoval treninge in skupinske vožnje, ki so najbolj skladni z njegovim priljubljenim tipom treningov na Zwiftu.

Še nekoliko so povečali tudi svoj nabor tras, na katerih lahko kolesarite. Letos so predstavili virtualni svet Makuri Islands, ki zdaj doživlja razširitev v obliki mesta Neokyo. Tam boste lahko dirkali po mestnem središču in z neonsko svetlobo osvetljenih ulicah, ki so bile ustvarjene po navdihu Tokya.

Z mestom Neokyo se je število cest v svetu Makuri skoraj podvojilo, Zwift pa napoveduje še nekaj razširitev. Ob koncu letošnjega leta bodo nekateri uporabniki že dobili na voljo tudi možnost, da ustvarijo svoj lastni klub in tako lažje organizirajo skupinske vožnje in se povežejo s prijatelji, s katerimi uporabljajo Zwift. Klubu se lahko pridruži vsakdo, ustvarite pa ga lahko le, če ste že dosegli vsaj stopnjo 20, torej ste izkušen uporabnik Zwifta.

Zwift je predstavil tudi nekaj zanimivih podatkov o navadah uporabnikov, ki vam jih bomo v ločenem članku predstavili v naslednjih dneh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ