Kako deluje človek

Kako deluje človek

Kaj nas znanost lahko nauči o življenju, ljubezni in odnosih

Redna cena:
23,90 €
Naročniki revij:
18,00 €
Akcija -20%
19,12 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Kaj nas lahko beljakovine, strojno učenje in molekularna kemija naučijo o zapletenosti človeškega vedenja in sveta okoli nas? Kako razumeti ljudi okoli sebe? Kako prepoznati njihove motivacije, vedenje ali celo obrazno mimiko? In kako se naučiti družbenih namigov, ki narekujejo človeško vedenje?


Dr. Camilla Pang, ki so ji pri osmih letih diagnosticirali motnjo avtističnega spektra, nikakor ni mogla razumeti sveta okoli sebe. Ker si je obupno želela najti rešitev, je mamo vprašala, ali obstaja priročnik z navodili za uporabo ljudi, s katerim bi si lahko pomagala. Načrt za življenje, na katerega je upala, seveda ni obstajal, zato je začela ustvarjati svojega. Zdaj Camilla, oborožena z doktoratom iz biokemije in svojo supermočjo nevrodiverzitete, razgalja naše težko razumljive družbene običaje in ugotavlja, kaj v resnici pomeni biti človek, pri čemer uporablja svoje edinstveno strokovno znanje in jezik, ki ga najbolje pozna: znanost.

Ta knjiga na podlagi niza znanstvenih načel raziskuje vsakdanje
življenjske interakcije, kot so:
• odločitve in poti, ki jih ubiramo pri njihovem sprejemanju;
• konflikti in kako se jim lahko izognemo;
• odnosi in kako jih vzpostavljamo;
• družbena pravila vedenja in kako se jim prilagajamo.

Knjiga Kako deluje človek je izvirno in pronicljivo raziskovanje človeške narave in nenavadnosti družbenih norm, napisano s stališča osebe, ki nanje gleda od zunaj. Camillin edinstveni pogled na svet nam hkrati veliko pove o nas samih in je zanimiv vodnik za bolj povezano in srečnejše življenje.

O AVTORICI

Dr. Camilla Pang je doktorirala iz biokemije na University Collegu v Londonu in je postdoktorska znanstvenica, specializirana za translacijsko bioinformatiko. Camilli so pri osmih letih diagnosticirali motnjo avtističnega spektra (MAS), pri šestindvajsetih letih pa ADHD. Diagnoza je močno vplivala na njeno kariero in raziskave, pri katerih jo žene strast do razumevanja ljudi, našega vedenja in delovanja.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ